Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. Június 05. 11:43, kedd | PR

Ma mit főzzek? Ha gyorsan szeretnél finomat főzni, ami ráadásul egészséges is, olvasd el tippjeinket.

Ma mit főzzek? Ha gyorsan szeretnél finomat főzni, ami ráadásul egészséges is, olvasd el tippjeinket.

Manapság már nem az a jó háziasszony, aki egész nap a konyhában tüsténkedik. A nőknek számos egyéb feladata is van a háztartáson kívül, ráadásul a prioritások is eltolódtak.

Fontos, hogy az egész családnak szüksége van a minőségi, közösen eltöltött időre, így előtérbe kerülnek azok a praktikák, amivel a háztartási teendőket gyorsabbá, egyszerűbbé lehet tenni.

És igen, léteznek olyan trükkök, receptek – nem is kevés – amik segítségével gyorsan főzhetsz olyan ínycsiklandó ételeket, amik mindenki kedvére valók.

Így főzz gyorsan finomat

1. A tésztaételek a villámrecept műfaj éllovasai. Míg a tészta 8-10 perc alatt kifő, gyorsan össze tudsz dobni rá egy jó kis mártást. Egy teljesen házi készítésű mártás elkészítése sem tart túl sokáig, de akkor se érezd magad rosszul, ha néha segítségül hívod a félkész alapanyagokat. Nyugodtan használj üveges paradicsomszószt, ha nincs kedved friss paradicsommal bajlódni, és ma már vannak olyan instant szósz alapok a piacon (mint a MAGGI Sajtszósz alap), amik tartósítószer hozzáadása nélkül, természetes alapanyagokból készülnek.
Az egyik leggyorsabb tészta recept a fokhagymás-olajos csípős tészta: Ehhez fejenként 2 gerezd zúzott fokhagymát fejenként fél deci olívaolajban főzz puhára, és adj hozzá morzsolt szárított chilit. A kifőtt spagettit öntsd ezzel nyakon, majd bőségesen szórd meg parmezánnal.
Pont annyi ideig tart elkészíteni, míg kifő a tészta, ráadásul a parmezánon kívül minden alapanyag szokott otthon lenni egy olyan konyhában, ahol rendszeresen főznek.

2. Rakott egytálételek
Ezekben az a jó, hogy az összeállításuk után már maguktól megsülnek a sütőben, így elég „olcsón” megúszhatod még a hétvégi ebédet is. Tulajdonképp ugyanarra a logikára épülnek, és kedvedre variálhatod a receptet az épp otthon található alapanyagokat felhasználva, a hagyományos rakott krumplitól kezdve a rakott zöldségekig.Laktózérzékenyek a rakott ételeket tejföl helyett készíthetik paradicsomszósszal, vagy laktózmentes tejtermékekkel.

3. Gyors levesek
Na, erre nagyanyáink biztos felszisszennének, hiszen egy jó marhahúslevesnek legalább 5-6 órát főnie kell. De ki mondta, hogy minden nap marhahúslevest egyél? Egy zöldségkrémleves, ami van annyira laktató, hogy akár egy könnyű vacsorának is elmegy, 15-20 perc alatt elkészül. Fagyasztott zöldségből is tökéletes, de kitűnő módszer a maradék, már nem túl friss zöldségek felhasználására is. Sűrítéshez pedig liszt helyett használj pár szem főtt krumplit vagy kukorica keményítőt.
Itt is igaz ugyanaz, amit a szószoknál írtunk: nem baj, ha még ezt a 20 percet is szeretnéd kihagyni a kötelező teendőkből. Tárazz be otthon olyan instant leveseket, amik tartósítószer hozzáadása nélkül, természetes alapanyagokból készülnek – mint a MAGGI krémlevesei – és 3 perc alatt kész a kiadós leves.

4. Sütő, a legjobb barátod
Több olyan étel is van, amit eredetileg serpenyőben szoktak elkészíteni, de sütőben is szuper finom lesz. Így nem kell folyamatosan mellette állnod, és még az olajszagot is megúszod.
Így süthetsz sütőben fasírtot, rántott húst vagy vegyes zöldséget, de a szűzérme vagy az oldalas is mehet egybe a zöldségekkel, így a hús és a köret is úgy készül el, hogy te csak az előkészítéssel töltöttél el kb. 10 percet.

5. Az „apróságok”, amik mindent megváltoztatnak
A legegyszerűbbb, leggyorsabb ételeket is feldobhatod egy klassz mártással, öntettel, feltéttel, így lesz tökéletes az élmény, és senki meg nem mondja, hogy 10 perc alatt készült el az ebéd vagy a vacsi.
- Amíg a 3 perces instant levesed fő, piríts le egy pár karika kolbászt, vagy pár szelet sonkát feltétnek.
- A sült csirkemell – köret páros mellé dobj össze egy csokor petrezselyemből, olajból és citromléből egy gyors citromos petrezselyem pesztót
- Sült zöldségek mellé készíts 2 perc alatt natúr joghurtból, fokhagymából és friss fűszernövényekből egy gyors mártást
- Köretnek a krumpli-rizs repertoárt bővítsd ki a kuszkusszal, amit elég kétszeres mennyiségű forró vízzel leönteni, és fedő alatt várni, míg megszívja magát (kb. 5 perc). Utána sóval, borssal ízesítsd
- Salátákra szórj pár szem olajos magvat
- A joghurtba keverj gabonapelyhet és gyümölcsöket

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.