Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Február 15. 09:19, szerda | PR
Forrás: Dr. Gothár Mária

Le akar szokni a dohányzásról?

Le akar szokni a dohányzásról?

A dohányzás egészségkárosító hatásaival szinte minden ember tisztában van. A népesség kb. 70%-a mégis legalább életében egyszer cigarettára gyújt, kb. 40%-a rendszeresen dohányzik.

A gyermekek egy része már az általános iskolában vagy középiskolás korban dohányozni kezd. Miért? Mert a fiatalok kíváncsiak, és a dohányzás vegetatív idegrendszerre gyakorolt hatásai (élénkítő hatás, koncentrálóképesség fokozódása, stresszhelyzetben nyugtató hatás, gyorsult anyagcsere) a nikotin függőséget kiváltó hatásával együtt hamarosan mindennapos szokássá változtatja a dohányzást. A hosszú távú, egész szervezetet érintő káros következmények – és a dohányzással együtt járó anyagi kiadások – gyakran évek, évtizedek múltán késztetnék az embereket káros szenvedélyükkel való felhagyásra. A dohányzással együtt járó életforma, kialakult szokásokról való lemondás azonban nem könnyű. Erős elhatározást, nagy kitartást kíván. A pozitív hatások azonban hamar jelentkeznek, légző- és keringési rendszerünk, egész testünk meghálálja a cigarettázással való leszámolást. Mérlegeljünk!

A fülakupunktúra hatékony segítséget nyújthat az elvonási tünetek csökkentésében.
A NADA (Nemzetközi Akupunktúrás Méregtelenítő Egyesület) ajánlásával végzett fülakupunktúrás kezelések kifejezetten a szenvedélybetegek leszoktatásának segítésére szolgálnak. Csökkentik a nikotinéhség tüneteit, segítenek a dohányzásról való végleges leszokásban. A dohányzás nem szükséges az ember életéhez!

Fülakupunktúrás addiktológiai magánrendelés
Dombóvár, Ady E. u. 60. Rendelési idő: hétfő-szerda-péntek 15-19 óráig.
Bejelentkezés: 06-30/9850-171
Dr. Gothár Mária orvos-természetgyógyász, fülakupunktúrás addiktológus

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

2024. Február 26. 14:46, hétfő | PR

Benzinkutakat üzemeltetnek

A Jánosik és Társai Kft. nyerte el az egyik legnagyobb üzemanyag töltőhálózat állomásain lévő épületek, építmények, épületvillamossági- épületgépészeti berendezések működéséhez szükséges üzemeltetési feladatokat