Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2012. Február 22. 09:48, szerda | PR
Forrás: Dr. Gothár Mária

Küzdje le a stresszt!

Küzdje le a stresszt!

A stressz – a szervezet reakciója minden olyan ingerre, mely egyensúlyából kibillenti, alkalmazkodásra készteti.

Napjainkban sajnos nagyon is élő, divatos fogalom – valljuk be – nem alaptalanul. Oka a rohanó életmód, határidők, bizonytalan munkahely, áremelések, tömeg, zaj, stb. A stresszel való sikeres megbirkózás egyik alapfeltétele testünk és lelkünk figyelmeztető jeleinek felismerése. Szervezetünk egyénenként változó módon figyelmeztet bennünket, vegyük komolyan a különböző jeleket! Gyakori fizikai tünetek lehetnek: izzadás, nyirkos végtagok, migrénes fejfájás, merev nyak és váll, szédülés, vérnyomás ingadozás, emésztési problémák, hasmenés, alvászavarok, szexuális élet problémái stb. Érzelmi tünetek: szorongás, félelem, ingerlékenység, indokolatlan dühkitörések, döntésképtelenség, határozatlanság érzése, túlérzékenység, feledékenység, stb. Megváltozott magatartás: eltúlzott étkezés, agresszív viselkedés a közlekedésben, parancsolgatás, sértegetés, cinikus viselkedés stb.

A túlhajszolt szervezet egy idő után kimerül, legyengül, megbetegszik. Gyakran a lélek problémái vetülnek ki a testre betegségek formájában. Számtalan módja van a testünk és lelkünk pihentetésének, sajnos csak kevesen áldozunk célirányosan időt és energiát erre, pedig nagyon fontos lenne!

A fülakupunktúra egyik indikációs területe a stressz, a szervezetben felgyülemlett feszültség oldása. Általános nyugtató, lazító hatású pontok kezelésével enyhíti a stressz tüneteit, kiegyensúlyozó hatása van a szervezet megbomlott energetikai állapotára. Életkörülményeink megváltoztatására nem megoldás, de számos esetben javítja a kedélyállapotot, közérzetet, a problémákhoz való hozzáállást, erősít a stresszel való megküzdésben.

Fülakupunktúrás addiktológiai magánrendelés
Dombóvár, Ady E. u. 60. Bejelentkezés: 06-30-9850-171
Rendelési idő: hétfő-szerda-péntek: 15-19 óráig.
Dr. Gothár Mária orvos- természetgyógyász, fülakupunktúrás addiktológus

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

2024. Február 26. 14:46, hétfő | PR

Benzinkutakat üzemeltetnek

A Jánosik és Társai Kft. nyerte el az egyik legnagyobb üzemanyag töltőhálózat állomásain lévő épületek, építmények, épületvillamossági- épületgépészeti berendezések működéséhez szükséges üzemeltetési feladatokat