Városlista
2024. február 28, szerda - Elemér

Hírek

2024. Február 12. 09:49, hétfő | Helyi

Klímanócska projekt indult a Dombóvári Szivárvány Óvodában

Klímanócska projekt indult a Dombóvári Szivárvány Óvodában

A Klímanócska projekt nyitórendezvénye január hónapban volt a Dombóvári Szivárvány Óvodában. A program célja a klímatudatos környezeti nevelés átadása gyermekek és pedagógusok számára játékos keretek között.

Megálmodója Bozókiné Szabó Ildikó mesterpedagógus. A programmal szeretnék elérni, hogy a gyermekek sajátítsák el a klímatudatos, élhető jövőkép kialakításához szükséges ismereteket, a kritikai gondolkodást a globális szemléletet, a pedagógusok pedig szakmailag felkészülten vághassanak bele az oktatási projektbe.

A program több megye egy-egy Zöld Bázis intézményében valósul meg. Tolna Vármegyében egyedülállóan a Dombóvári Szivárvány Óvodában, mint Zöld Bázisintézményben. A dombóvári óvodában kidolgozott és sok éve használt Zöld kapu környezetvédelmi program, jó gyakorlat és azonos szemléleten alapul, ezért teljes mértékben illeszkedik az óvoda környezetvédelmi szemléletéhez.

Az első alkalom egy bemutató foglalkozás volt, amit egy három napos pedagógus továbbképzés, majd pedig egy családi nap követ, melyre szeretettel várják majd a szülőket is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 28. 09:58, szerda | Helyi

XVII. Dombóvári Mix Röplabda Kupa Dombóváron

Február 24-én 17. alkalommal rendezte meg a Dombóvári Mix Röplabda Kupát a Dombóvári Amatőr Röplabda Club Szabadidős Egyesület.

2024. Február 27. 08:23, kedd | Helyi

Bor- és pálinkaversenyt tartottak Döbröközön

Az önkormányzat az idei évben is megszervezte a gazdák bor- és pálinkaversenyét. 13 bor és 17 pálinka minta érkezett be a bírálatra.

2024. Február 26. 10:18, hétfő | Helyi

Nem volt elég széles az úttest a dombóvári kerékpárosnak

A dombóvári rendőrök a város bevezető szakaszán a 61-es főúton ellenőrizték azt a helyi kerékpárost, aki jó indulattal sem volt vezetésre képes állapotban, amikor megállították.

2024. Február 26. 08:44, hétfő | Helyi

A vetési varjú fészkek eltávolítását végzik a napokban Dombóváron

A munkálatok ideje alatt rövid ideig tartó, szakaszos útlezárások várhatóak.