Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2019. Szeptember 19. 09:02, csütörtök | Helyi
Forrás: Dombó Média

Kiütéses győzelmet arattak a focisták

Kiütéses győzelmet arattak a focisták

A Tolna megyei I. osztályú férfi labdarúgó bajnokság szeptember 14-i 5. fordulójában otthonában - a Szuhay Sportcentrumban - fogadta a Dombóvári FC együttese a Kakasd SE gárdáját.

Nem sokat teketóriázott a hazai gárda a meccs elején, rögtön támadásba lendült, aminek köszönhetően már a 2. percben helyzet alakult ki a látogatók kapuja előtt: Horváth Árpád szép cselekkel középen tisztára játszotta magát, 10 méterről balra passzolta a labdát, amit Balogh Szabolcs meglőtt, a portás pedig óriási bravúrral mentett. A 10. percben vezette első kontraakcióját a kakasdi alakulat: egyik csatára meglendült a jobb oldalon, fakénél hagyta őrzőjét és 10 méterről csak kevéssel helyezett a bal oldali kapufa mellé. A 29. percben Keczeli Krisztiánt buktatta az egyik vendégvédő a büntetőterületen belül, a megítélt 11-est a sértett a jobbra elvetődő hálóőr mellett a bal alsó sarokba lőtte. A vezetés megszerzése nyugtatólag hatott Kardos Ernő edző tanítványaira, akik a folytatásban is az az addigi gyors és pontos labdajáratást alkalmazták, ám az előnyüket nem tudták tovább növelni. A 35. percben az állandó veszélyt jelentő Márk Krisztián csúsztatást követően a csereként pályára lépő Kovács Róbert majdnem egyenlített, ám lövését a gólvonalról Párkányi Zsolt kivágta. Az első félidő hátralévő részében az eredmény már nem változott, a csapatok a DFC legénységének 1:0-s előnyével vonultak a szünetre az öltözőbe.
A pihenő és a fordulás után a 49. percben Papp Gábor cselezett a bal oldali alapvonal közelében befelé, majd középre gurítását Balogh Szabolcs néhány lépésről a kapuba helyezte. Az 57. percben Márk Attila villant meg, a jobb oldalról elé kerülő „bőrt” az ötös sarkáról a jobb oldali kapufára küldte, ahonnan az a mezőnybe pattant ki. A 67. és 73. perc között négy találatot értek el a szenzációsan focizó házigazdák: valamennyi próbálkozásukat siker koronázta. Előbb Horváth Árpád kényszerítője után Keczeli Krisztán tüzelt balról 6 méterről, labdája kipattant a jól helyezkedő portásról, arra lecsapott Bradics Tamás, aki nagy nyugalommal lőtt a „ketrec” közepébe. Azt követően az ellenfél térfelének közepéről remekül ugratta ki az előbbi gól szerzője a hátvédek díszkíséretében kilépő Horváth Árpádot, aki 8 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot. A következő akciónál újból Bradics Tamás volt az előkészítő, a bal oldalon megiramodó Keczeli Krisztián az eléje tett labdát balról 9 méterről a portás mellett a jobb alsó sarokba gurította. Végül ismét Bradics Tamás „köszönt be”: a középpályás a büntetőterületre egy szép csellel betörve 13 méterről kipókhálózta a kakasdiak kapujának bal felső sarkát. A találkozó lefújásáig további gólokkal kecsegtető helyzeteket alakítottak ki riválisukkal szemben a dombóvári labdarúgók, de azokat mind „elpuskázták”.
A DFC gárdája a második játékrész közepén produkált kitűnő teljesítményével kiütéses - 6:0 arányú - diadalt aratott a kakasdiakkal szemben.

Eredmény:
Dombóvári FC - Kakasdi SE 6:0 (1:0)
Dombóvár: Czebei - Párkányi, Tieger, Martinka - Hetesi (Varga B.), Kulcsár, Keczeli, Papp, Bradics (Vajk) - Balogh Sz., Horváth Á. (Pál)
Gólszerzők: Bradics (2), Keczeli (2), Balogh Sz., Horváth Á.
Tabella: 3. Dombóvári FC

Címkék: DFC, foci, labdarúgás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!