Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Augusztus 08. 08:00, szombat | Helyi
Forrás: TEOL

Kiemelt támogatást élvez a sport és az egészség Dombóváron

Kiemelt támogatást élvez a sport és az egészség Dombóváron

A dombóvári képviselő-testület tizenkét napirendi pontot tárgyalt rendkívüli ülésén. Több pályázathoz kapcsolódó döntést is hoztak, amelyek szükségszerűvé tették a testület összehívását július végén.

Az egyik a Nemzeti Szabadidős – Egészség Sportpark Programhoz kapcsolódó támogatási kérelem, amelyet még 2016-ban nyújtott be Dombóvár Város Önkormányzata. A program negyedik ütemében született döntés arról, hogy Dombóváron egy D-típusú, azaz legalább 150 négyzetméter alapterületű sportpark beruházását kezdheti meg a közeljövőben, melynek kialakítása teljes mértékben a kormányzat finanszírozásában fog megtörténni. A korábbi pályázattól eltérően az új városvezetés egy másik helyszínről döntött, ahol a területkialakítás mellett tizenöt sporteszköz telepítését valósíthatja meg. Egyetértett abban a testület, hogy a Szállásréti-tó zöldövezetében kerüljön kialakításra a sportpark, amely minden irányból könnyen megközelíthető, és a jövőben egy igazi szabadidős paradicsommá válhat az aktív sportolásra vágyók számára.

Döntöttek arról is, hogy a Dombóvári Focisuli Egyesület beruházásához biztosítják azt az önrészt, amely a városban már az ősz folyamán ötre bővülő műfüves pálya karbantartásához kapcsolódik. A Magyar Labdarúgó Szövetség által jóváhagyott sportfejlesztési programjának segítségével egy fűnyíró traktort és a kiegészítő berendezéseit fogja megvásárolni a szervezet, amellyel öt éven keresztül térítésmentesen biztosítja a sportlétesítmények működtetési feladatainak ellátását, a pályák karbantartását.

Szintén az egyesületnek köszönhetően épül a Magyar Labdarúgó Szövetség Országos Pályaépítési Programjának keretein belül a Dombóvári Belvárosi Általános és Alapfokú Művészeti Iskolában, illetve a Szekszárdi SZC Esterházy Miklós Szakképző Iskolája és Kollégiumában a közeljövőben műfüves pálya.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.

2024. Április 22. 08:38, hétfő | Helyi

Hónap műtárgya - Fekete István Múzeum

Április hónap műtárgyának a török nyelven megjelent Vuk c. kötetet választotta a múzeum.

2024. Április 18. 08:19, csütörtök | Helyi

„Nyuszikupa” kölyökatlétika versenyt rendeztek Dombóváron

Öröm volt látni a sok lelkes atlétapalántát, akikből talán a jövő bajnokai lehetnek.