Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2011. November 05. 11:36, szombat | Helyi
Forrás: Dombóvári Városszépítők

Kiadványok Horvay Jánosról és a szoborcsoportjáról

Kiadványok Horvay Jánosról és a szoborcsoportjáról

Az eredetileg Budapesten felállított, majd Dombóvárra került Kossuth-szoborcsoportot bemutató képeslapgyűjteményt, valamint az alkotó életútját és alkotásait taglaló kötetet ajánlunk figyelmükbe.

A Dombóvári Városszépítő és Városvédő Közhasznú Egyesület kiadásában még 2010 derekán jelent meg egy képeslap-garnitúra Kossuth-szoborcsoport a Szigeterdőben címmel.

A magyar mellett angol és német nyelvű kísérőszóvéggel ellátott tasakban nyolc darab színes, fóliázott képeslap található, melyek egyikén az eredeti, a Parlament előtt 1927. november 6-án avatott Kossuth emlékmű és forradalmi relief-hátoldala is megtekinthető. A lapcsomag ára 600,- Ft; nagyobb példányszámban történő rendelés esetén a kiadó egyénileg szívesen tárgyal az érdeklődőkkel.

A bevételt mielőbbi újrakiadásra kívánják fordítani a Városszépítők, akik a szoborcsoport alkotójáról nemrég megjelent tanulmánykötetet is árusítják a Helytörténeti Múzeumban, valamint a Hotel Dombóvár Recepcióján.
Rendelés: dvvke1984@gmail.com , illetve személyesen a Dombóvári Helytörténeti Gyűjteményben (Szabadság u. 16.).

Az Ismerős művek elfeledett alkotója. Horvay János (Pécs, 1874 - Budapest, 1944) című - szintén Dombóváron kiadott - kötet az alkotó életútját és több soron a legendás Kossuth-szoborcsoport mozgalmas történetét taglalja részletesen, pontos és új adatokkal. A csaknem 200 fénykép legjavát Tilinger Sándor fotográfusnak köszönhetjük. A kötet az említett helyszíneken szintén megvásárolható 2.000,- Ft/kötet áron, angol, német és francia rezümékkel is ellátva.

A szobortörténeti dokumentumok nagyméretű képeskönyve pedig továbbra is látogatható - előzetes bejelentéssel - a szigeterdei Lakótorony harmadik szintjén. Tel.: 20/286-7959.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.