Városlista
2018. június 22, péntek - Paulina

Hírek

2017. Szeptember 12. 09:09, kedd | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Kevesebb, mint három perc alatt kiürítették a dombóvári gimnáziumot

Kevesebb, mint három perc alatt kiürítették a dombóvári gimnáziumot

A tűzriadó tervben foglaltakat szükség szerint, de legalább évente egyszer gyakoroltatni kell az érintettekkel. Ez történt a dombóvári Illyés Gyula Gimnáziumban.

A tűzriadó terv gyakorlása miatt volt szükség az intézmény kiürítésére.

Tűzriadó tervet a jogszabály alapján meghatározott esetekben kell készteni a tűzvédelmi szabályzat mellékleteként, az oktatási intézmények pedig e körbe tartoznak. A tűzriadó tervben foglaltakat szükség szerint, de legalább évente egyszer gyakoroltatni kell az érintettekkel. Ez történt a dombóvári Illyés Gyula Gimnáziumban.

Fontos, hogy az érintettek tisztában legyenek a tűzriadó terv tartalmával, hiszen az adott helyzetben életeket menthet. Ezért lényeges a gyakorlás is, hogy mind a pedagógusok, mind a tanulók elsajátítsák azokat a teendőket, amit éles helyzetben végre kell hajtani.

A gyakorlással egy időben a tervek és az iskolák hatósági ellenőrzésére is sor kerül, az illetékes Dombóvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség szakemberei ellenőrizték a gyakorlat végrehajtását. Ha ilyenkor szabálytalanságot találnak, hatósági felhívást intéznek az intézmény felé. Erről ez alkalommal nem volt szó, minden a tervben foglaltak szerint történt. Az iskolában a gyakorlat ideje alatt ötszázötvenen tartózkodtak, az intézményt kevesebb int három perc alatt ürítették ki.

Ezek érdekelhetnek még

2018. Június 22. 10:14, péntek | Helyi

Segíti a dombóvári diákok német nyelvtanulását a cserediák-program

A Szent Orsolya Iskolaközpont a németországi Rudersdorf Oktatási Centrumával négy éve ápol partneri kapcsolatot. Nemrégiben 14 diák és 2 pedagógus érkezett egy hetes vendégségbe Magyarországra.

2018. Június 22. 10:09, péntek | Helyi

Buli után elaludt a vonaton, a kalauzok bánták az utazását

Vasúti jegyellenőr bántalmazása miatt vádat emeltek egy dombóvári férfi ellen - tájékoztatta a Somogy Megyei Főügyészség kedden az MTI-t.

2018. Június 21. 13:25, csütörtök | Helyi

Előadások a világnap alkalmából

Gyerekeknek és felnőtteknek is szerveztek programokat a dombóvári rendőrök.

2018. Június 21. 09:00, csütörtök | Helyi

Kardos Ernő marad a tréner

A Tolna megyei I. osztályú férfi labdarúgó bajnokságban szereplő Dombóvári FC együttesének játékosedzője 2018. december 31-ig meghosszabbította a szerződését.