Városlista
2018. február 19, hétfő - Zsuzsanna

Hírek

2017. Szeptember 12. 09:09, kedd | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Kevesebb, mint három perc alatt kiürítették a dombóvári gimnáziumot

Kevesebb, mint három perc alatt kiürítették a dombóvári gimnáziumot

A tűzriadó tervben foglaltakat szükség szerint, de legalább évente egyszer gyakoroltatni kell az érintettekkel. Ez történt a dombóvári Illyés Gyula Gimnáziumban.

A tűzriadó terv gyakorlása miatt volt szükség az intézmény kiürítésére.

Tűzriadó tervet a jogszabály alapján meghatározott esetekben kell készteni a tűzvédelmi szabályzat mellékleteként, az oktatási intézmények pedig e körbe tartoznak. A tűzriadó tervben foglaltakat szükség szerint, de legalább évente egyszer gyakoroltatni kell az érintettekkel. Ez történt a dombóvári Illyés Gyula Gimnáziumban.

Fontos, hogy az érintettek tisztában legyenek a tűzriadó terv tartalmával, hiszen az adott helyzetben életeket menthet. Ezért lényeges a gyakorlás is, hogy mind a pedagógusok, mind a tanulók elsajátítsák azokat a teendőket, amit éles helyzetben végre kell hajtani.

A gyakorlással egy időben a tervek és az iskolák hatósági ellenőrzésére is sor kerül, az illetékes Dombóvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség szakemberei ellenőrizték a gyakorlat végrehajtását. Ha ilyenkor szabálytalanságot találnak, hatósági felhívást intéznek az intézmény felé. Erről ez alkalommal nem volt szó, minden a tervben foglaltak szerint történt. Az iskolában a gyakorlat ideje alatt ötszázötvenen tartózkodtak, az intézményt kevesebb int három perc alatt ürítették ki.

Ezek érdekelhetnek még

2018. Február 17. 18:34, szombat | Helyi

Óvoda tetejéről lopták el a vízelvezetőt

Február második hétvégéjén lelopták a Szivárvány Óvoda épületének tetején lévő közel 60 méter hosszúságú vízelvezetőt.

2018. Február 16. 09:38, péntek | Helyi

Lakossági fórum az integrációt segítő programokról

A Kakasdomb és az Erzsébet utca szegregációval veszélyeztetett területein élők, és a Szigetsor és a vasút melletti szegregátumban lakók társadalmi felzárkóztatását segítő programokról tartottak tájékoztatót.

2018. Február 15. 14:56, csütörtök | Helyi

Folytatódik a bérlakások felújítása

A Város- és Lakásgazdálkodási Nkft-től a település önkormányzata veszi át üzemeltetésre a tulajdonában lévő Pannónia utcai és Platán téri bérlakásokat.

2018. Február 15. 08:54, csütörtök | Helyi

Különleges lepkék és természetfotók a helytörténeti gyűjteményben

A természet csodáit megörökítő fotókat és különleges lepkéket láthat az, aki betér a Helytörténeti Gyűjteménybe.