Városlista
2017. szeptember 26, kedd - Jusztina

Hírek

2017. Szeptember 12. 09:09, kedd | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Kevesebb, mint három perc alatt kiürítették a dombóvári gimnáziumot

Kevesebb, mint három perc alatt kiürítették a dombóvári gimnáziumot

A tűzriadó tervben foglaltakat szükség szerint, de legalább évente egyszer gyakoroltatni kell az érintettekkel. Ez történt a dombóvári Illyés Gyula Gimnáziumban.

A tűzriadó terv gyakorlása miatt volt szükség az intézmény kiürítésére.

Tűzriadó tervet a jogszabály alapján meghatározott esetekben kell készteni a tűzvédelmi szabályzat mellékleteként, az oktatási intézmények pedig e körbe tartoznak. A tűzriadó tervben foglaltakat szükség szerint, de legalább évente egyszer gyakoroltatni kell az érintettekkel. Ez történt a dombóvári Illyés Gyula Gimnáziumban.

Fontos, hogy az érintettek tisztában legyenek a tűzriadó terv tartalmával, hiszen az adott helyzetben életeket menthet. Ezért lényeges a gyakorlás is, hogy mind a pedagógusok, mind a tanulók elsajátítsák azokat a teendőket, amit éles helyzetben végre kell hajtani.

A gyakorlással egy időben a tervek és az iskolák hatósági ellenőrzésére is sor kerül, az illetékes Dombóvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség szakemberei ellenőrizték a gyakorlat végrehajtását. Ha ilyenkor szabálytalanságot találnak, hatósági felhívást intéznek az intézmény felé. Erről ez alkalommal nem volt szó, minden a tervben foglaltak szerint történt. Az iskolában a gyakorlat ideje alatt ötszázötvenen tartózkodtak, az intézményt kevesebb int három perc alatt ürítették ki.

Ezek érdekelhetnek még

2017. Szeptember 25. 16:01, hétfő | Helyi

Kocsivizsgáló-képzés indult az Apáczai Csere János Szakgimnáziumban

A szakkimnázium, a Szekszárdi Szakképzési Centrum és a Rail Cargo Hungaria együttműködésével jött létre az egy éves képzés.

2017. Szeptember 25. 08:10, hétfő | Helyi

Melléképület lángolt Vásárosdombón

A tűzoltók négy vízsugárral oltották el a lángokat.

2017. Szeptember 24. 13:02, vasárnap | Helyi

Traffipax információk Dombóvár és környékén

Cikkünkben elolvashatja, hol mérik a sebességet környékünkön.

2017. Szeptember 22. 15:19, péntek | Helyi

A rossz idő miatt 26-án festik a parkolók útburkolati jeleit

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a korábbiakban tervezett útburkolati jelfestések III. ütemét – a kedvezőtlen időjárás miatt - előreláthatólag 2017. szeptember 26-án (kedd) hajtjuk végre az alábbi helyszíneken: