Városlista
2017. november 24, péntek - Emma

Hírek

2017. Szeptember 12. 09:09, kedd | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Kevesebb, mint három perc alatt kiürítették a dombóvári gimnáziumot

Kevesebb, mint három perc alatt kiürítették a dombóvári gimnáziumot

A tűzriadó tervben foglaltakat szükség szerint, de legalább évente egyszer gyakoroltatni kell az érintettekkel. Ez történt a dombóvári Illyés Gyula Gimnáziumban.

A tűzriadó terv gyakorlása miatt volt szükség az intézmény kiürítésére.

Tűzriadó tervet a jogszabály alapján meghatározott esetekben kell készteni a tűzvédelmi szabályzat mellékleteként, az oktatási intézmények pedig e körbe tartoznak. A tűzriadó tervben foglaltakat szükség szerint, de legalább évente egyszer gyakoroltatni kell az érintettekkel. Ez történt a dombóvári Illyés Gyula Gimnáziumban.

Fontos, hogy az érintettek tisztában legyenek a tűzriadó terv tartalmával, hiszen az adott helyzetben életeket menthet. Ezért lényeges a gyakorlás is, hogy mind a pedagógusok, mind a tanulók elsajátítsák azokat a teendőket, amit éles helyzetben végre kell hajtani.

A gyakorlással egy időben a tervek és az iskolák hatósági ellenőrzésére is sor kerül, az illetékes Dombóvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség szakemberei ellenőrizték a gyakorlat végrehajtását. Ha ilyenkor szabálytalanságot találnak, hatósági felhívást intéznek az intézmény felé. Erről ez alkalommal nem volt szó, minden a tervben foglaltak szerint történt. Az iskolában a gyakorlat ideje alatt ötszázötvenen tartózkodtak, az intézményt kevesebb int három perc alatt ürítették ki.

Ezek érdekelhetnek még

2017. November 24. 13:13, péntek | Helyi

Formaingeket kapott a Dombóvári Ifjúsági Fúvószenekar

Az együttes karmestere, Kiszler András november 9-én a Városházán vette át Szabó Loránd polgármestertől az önkormányzat támogatásával megvásárolt formaingeket.

2017. November 24. 13:09, péntek | Helyi

Kéményellenőrzések: a polgárok együttműködőek

A sormunka jövőre már csak a társasházak és a lakószövetkezeti ingatlanok esetében történik ütemterv szerint.

2017. November 24. 11:00, péntek | Helyi

Városi Márton-nap a Tinódi Házban

November 14-én ünnepelte a város a Márton-napot. Ebből az alkalomból adtak színvonalas műsort a Dombóvári Belvárosi Általános Iskola nemzetiségi tagozatos kisdiákjai.

2017. November 24. 10:18, péntek | Helyi

Felborult egy autó Gunarasnál

Lezárták a Döbrököz felé tartó útszakaszt.