Városlista
2022. szeptember 29, csütörtök - Mihály

Hírek

2022. Július 29. 08:11, péntek | Helyi
Forrás: Dombóvár Város Önkormányzata

Két támogatási lehetőség is elérhető a dombóvári szülőknek

Két támogatási lehetőség is elérhető a dombóvári szülőknek

A támogatásokra akár egy iskolalátogatási igazolással is be tudják adni az igényt.

Tisztelt Szülők! Kedves Dombóváriak!

Felhívjuk figyelmüket, hogy két támogatási lehetőség is elérhető városunk honlapján, amelyekkel a családokat támogatja Dombóvár Város Önkormányzata. A támogatásokra akár egy iskolalátogatási igazolással is be tudják adni az igényt.

Utazási támogatás
A képviselő-testület 2021. augusztus 5. napján döntött arról, hogy szeretné támogatni az iskoláskorú gyermekeket azzal, hogy utazási támogatások részeként kérelemre havi buszbérletet biztosít.
A támogatásra jogosult az a gyermek,
- aki dombóvári lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel, továbbá
- általános iskolai vagy középiskolai jogviszonnyal rendelkezik (A kérelemhez csatolni kell a köznevelési intézmény 30 napnál nem régebbi igazolását), és
- a családjában az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg a 285.000,- Ft-ot. (a kérelemhez csatolni kell a család tagjainak jövedelemigazolását)

A támogatás 1 évre, tárgyév szeptember 1. napjától a következő év augusztus 31. napjáig állapítható meg, de évközbe is bármikor benyújtható. Jogosultak vagy törvényes képviselőjük minden hónap 5. napjáig vehetik át az adott hónapra vonatkozó buszbérletet.

Az alábbi linken érhető el a nyomtatvány:
https://dombovar.hu/.../23.-Kerelem-berlet-tamogatashoz.doc

Iskolakezdési támogatás
2022. évben Dombóvár Város Önkormányzata ismét lehetőséget biztosít arra, hogy ajándékutalvány (Edenred) formájában segítse a családokat.
Támogatásra jogosult az a szülő, nevelőszülő, gyám,
- aki a köznevelési intézménybe járó gyermekére való tekintettel rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre nem jogosult, továbbá
- a családjában az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg a 114.000,- Ft-ot (ebben az esetben a kérelemhez csatolni kell a háztartás tagjainak jövedelemigazolását);
- és a gyermek általános iskolai vagy középiskolai jogviszonnyal rendelkezik. (A kérelemhez csatolni kell a köznevelési intézmény 30 napnál nem régebbi igazolását)

A támogatás összege 10.000,- Ft gyermekenként.
Az iskolakezdési kérelem 2022. szeptember 30. napjáig adható be.

A nyomtatvány az alábbi linken elérhető:
https://dombovar.hu/.../felhivas-iskolakezdesi-tamogatas-2/

Mindkét kérelem személyesen is igényelhető, valamint ügyfélfogadási időben lehet benyújtani a Dombóvári Közös Önkormányzati Hivatalban (7200 Dombóvár, Szabadság u. 18. szám alatt, +36-74/564-564).

Dombóvár Város Önkormányzata

Ezek érdekelhetnek még

2022. Szeptember 28. 10:27, szerda | Helyi

Népszerű és sikeres volt a DOM-BOR-FESZT borfesztivál

A szervezők lehetőséget biztosítottak a helyi és az idei vendég, teveli Veres Pincészet legkiválóbb termékeinek megismerésére.

2022. Szeptember 27. 10:57, kedd | Helyi

Sportágválasztó rendezvényre várták az érdeklődőket Dombóváron

A Dombóvári Sportszövetség és Dombóvár Város Önkormányzata által szervezett sportágválasztó rendezvényre 1100 óvodás és iskolás korú fiatal érkezett és versenyzett egymással iskolája színeiben.

2022. Szeptember 26. 11:03, hétfő | Helyi

Békés Sándor Megváltó hajnalok című könyvét mutatják be Dombóváron

A bemutatót szeptember 30-án 17 órakor tartják a Dombóvári Illyés Gyula Gimnázium könyvtárában.

2022. Szeptember 26. 09:07, hétfő | Helyi

Letartóztatásban a dombóvári zsaroló páros

A Dombóváron elfogott 21 éves férfi és 22 éves nő hosszabb ideje telefonon zaklatta a nő egyik régi ismerősét, védelmi pénz fejében félmillió forintot követeltek tőle.