Városlista
2023. június 6, kedd - Norbert

Hírek

2022. Július 29. 08:11, péntek | Helyi
Forrás: Dombóvár Város Önkormányzata

Két támogatási lehetőség is elérhető a dombóvári szülőknek

Két támogatási lehetőség is elérhető a dombóvári szülőknek

A támogatásokra akár egy iskolalátogatási igazolással is be tudják adni az igényt.

Tisztelt Szülők! Kedves Dombóváriak!

Felhívjuk figyelmüket, hogy két támogatási lehetőség is elérhető városunk honlapján, amelyekkel a családokat támogatja Dombóvár Város Önkormányzata. A támogatásokra akár egy iskolalátogatási igazolással is be tudják adni az igényt.

Utazási támogatás
A képviselő-testület 2021. augusztus 5. napján döntött arról, hogy szeretné támogatni az iskoláskorú gyermekeket azzal, hogy utazási támogatások részeként kérelemre havi buszbérletet biztosít.
A támogatásra jogosult az a gyermek,
- aki dombóvári lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel, továbbá
- általános iskolai vagy középiskolai jogviszonnyal rendelkezik (A kérelemhez csatolni kell a köznevelési intézmény 30 napnál nem régebbi igazolását), és
- a családjában az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg a 285.000,- Ft-ot. (a kérelemhez csatolni kell a család tagjainak jövedelemigazolását)

A támogatás 1 évre, tárgyév szeptember 1. napjától a következő év augusztus 31. napjáig állapítható meg, de évközbe is bármikor benyújtható. Jogosultak vagy törvényes képviselőjük minden hónap 5. napjáig vehetik át az adott hónapra vonatkozó buszbérletet.

Az alábbi linken érhető el a nyomtatvány:
https://dombovar.hu/.../23.-Kerelem-berlet-tamogatashoz.doc

Iskolakezdési támogatás
2022. évben Dombóvár Város Önkormányzata ismét lehetőséget biztosít arra, hogy ajándékutalvány (Edenred) formájában segítse a családokat.
Támogatásra jogosult az a szülő, nevelőszülő, gyám,
- aki a köznevelési intézménybe járó gyermekére való tekintettel rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre nem jogosult, továbbá
- a családjában az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg a 114.000,- Ft-ot (ebben az esetben a kérelemhez csatolni kell a háztartás tagjainak jövedelemigazolását);
- és a gyermek általános iskolai vagy középiskolai jogviszonnyal rendelkezik. (A kérelemhez csatolni kell a köznevelési intézmény 30 napnál nem régebbi igazolását)

A támogatás összege 10.000,- Ft gyermekenként.
Az iskolakezdési kérelem 2022. szeptember 30. napjáig adható be.

A nyomtatvány az alábbi linken elérhető:
https://dombovar.hu/.../felhivas-iskolakezdesi-tamogatas-2/

Mindkét kérelem személyesen is igényelhető, valamint ügyfélfogadási időben lehet benyújtani a Dombóvári Közös Önkormányzati Hivatalban (7200 Dombóvár, Szabadság u. 18. szám alatt, +36-74/564-564).

Dombóvár Város Önkormányzata

Ezek érdekelhetnek még

2023. Június 05. 13:53, hétfő | Helyi

Zöld sört mutattak be a dombóvári eszperantisták

Az eszperantó színe a zöld (eszperantócsillag, eszperantó zászló, eszperantó jubileumi szimbólum). A dombóvári eszperantisták ezzel a gesztussal próbálják ismertebbé tenni az eszperantót, nemcsak Dombóváron.

2023. Június 04. 09:37, vasárnap | Helyi

Több mint hétezer résztvevővel zárult a Kihívás Napja Dombóváron

Az oktatási, nevelési intézmények, sport- és civil szervezetek is aktív részesei voltak az eseménynek.

2023. Június 02. 09:24, péntek | Helyi

Bajnok lett az U19-es csapat

A tavalyi évben fájó módon elbukott aranyat, idén már néhány fordulóval a bajnokság vége előtt elhódította a Tolna vármegyei bajnokságban a Dombóvári Focisuli Egyesület U19-es csapata.

2023. Június 01. 09:26, csütörtök | Helyi

Dombóvár Város Önkormányzatának tájékoztatója

Dombóvár Város Önkormányzata három pályázatot nyújtott be. Az Ady Endre utca egy, míg a Fő utca két szakaszként nyert el mintegy 1,2 milliárd forint támogatást.