Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2018. November 07. 13:09, szerda | Helyi
Forrás: Dombóvári Belvárosi Általános Iskola

Két belvárosis csapat a megyei legjobbak között

Két belvárosis csapat a megyei legjobbak között

Október 12-én a József Attila Általános Iskolában rendezték meg az egyre népszerűbb Bolyai matematika csapatverseny körzeti fordulóját. A Dombóvári Belvárosi Általános Iskola minden évben több csapattal vesz részt a versenyen.

A versenyt először 2004-ben Budapesten szervezték meg, ma már nemcsak Magyarországon, hanem öt erdélyi megye területén is meghirdetik a 3.-8. osztályos tanulók négyfős csapatainak.
Iskolánk, a Dombóvári Belvárosi Általános Iskola minden évben több csapattal vesz részt a versenyen. A feleletválasztós tesztverseny célja a matematikai - logikai gondolkodás fejlesztésén túl az együttműködés, összedolgozás képességének fejlesztése, lehetőség megteremtése arra, hogy a gyerekek átéljék az együtt gondolkodás örömét.
Iskolánk több csapata is bekerült az első tíz helyezett közé.
Október 25-én a Bonyhádi Atlétikai Centrumban megszervezett eredményhirdetésre korcsoportonként az első hat helyezettet hívták meg, ezen iskolánk két csapata vehetett részt.
A hetedik osztályos László Kinga, Zsiga Alexandra, Németh Liza és Banai Lili alkotta Unikornisok hatodik helyezést értek el. Felkészítő tanáruk: Támpa- Hella Ildikó volt.

Negyedik osztályos csapatunk, a „4-en az a-ból” dobogós második helyezett lett. A lelkes csapat tagjai: Tóth Csenge, Fodor Csongor, Gebhardt Viola és Schreiber Adrián, felkészítő tanáruk Majorosné Gyurkovics Edit.

Támpa- Hella Ildikó és Majorosné Gyurkovics Edit

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 09:34, szerda | Helyi

Szúnyoggyérítést végeznek Dombóváron

Dombóvár területén földi úton történő szúnyoggyérítés kerül elvégzésre megelőzés céljából. Majd tervezetten egy hónapon belül megismétlésre kerül.

2024. Május 07. 08:24, kedd | Helyi

Dombóvár egyik legnagyobb sportolójára emlékeztek

Buzánszky Jenő 99 évvel ezelőtt, 1925. május 4-én született Újdombóváron.

2024. Május 06. 08:15, hétfő | Helyi

Szivárvány Óvoda családi délután a klímavédelem jegyében

A Dombóvári Szivárvány Óvoda családi délutánt tartott a klímavédelem jegyében április 26-án.

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.