Városlista
2019. július 22, hétfő - Magdolna

Hírek

2019. Április 15. 15:10, hétfő | Helyi
Forrás: Dombó Média

Képes emlékkönyv a József Attila Iskola 14 évéről

Képes emlékkönyv a József Attila Iskola 14 évéről

Képnézegető címmel jelent meg a József Attila Általános Iskola második emlékkönyve. A kiadvány több száz olyan színes fotót tartalmaz, mely 2005-től napjainkig készült.

A 160 oldalas fényképalbum április 11-i ünnepélyes bemutatóján Kovácsné Lébényi Klára intézményvezető köszöntötte az érdeklődőket, aki elmondta, hogy egyik helyettese - Juhász Csilla - vezetésével több mint harminc kollégája vett részt a fotók összegyűjtésében és a szöveges részek megírásában. Az emlékkönyv tipográfusa Erky-Nagy Tibor volt.
A szerkesztők az alapfokú oktatási intézmény elmúlt 14 évének a történetét 14 fejezetben dolgozták fel, melyek így az iskolai élet minden területét átfogják. Nemcsak a fontosabb eseményekről készített fotók kerültek a lapokra, hanem a végzősök tablóit és a jelenlegi osztályokat megörökítő képek is. Mivel a mai fiatalok többsége már nem szeret olvasni, ezért döntöttek úgy a szerkesztők, hogy sok képpel illusztrálják a kiadványt, mely ennek az elvnek köszönhetően sokkal modernebb lett, mint a 2004-ben kiadott első emlékkönyv volt.
Az újdombóvári oktatási intézményben megvásárolható „Képnézegető” bemutatóján a tanárok verses-zenés műsorral lepték meg a népes közönséget.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Július 21. 07:00, vasárnap | Helyi

Kispályás focitorna hat induló csapattal

A Zrínyi utcában működő Adler Söröző tulajdonosa, Schmidt György július 13-án focitornát rendezett a szórakozóhely melletti kisméretű füves pályán, melyen hat csapat vett részt.

2019. Július 20. 07:00, szombat | Helyi

Vasutasok ünnepeltek

Az elmúlt évhez hasonlóan idén is Dombóvár volt a helyszíne a Dél-Dunántúli Regionális Vasutasnapnak, amit a MÁV Zrt. a cégcsoporthoz tartozó vállalatok dolgozói és családtagjaik számára tartott július 13-án.

2019. Július 19. 11:00, péntek | Helyi

Erdélybe látogatott a Kapos Kórus

Története során immár ötödik alkalommal utazott Erdélybe június végén a Kapos Kórus.

2019. Július 19. 07:00, péntek | Helyi

Ingyenes jogi tanácsadás

Ingyenes jogi tanácsadás a munka világában, a JOGpontok projektek keretében Tamásiban.