Városlista
2019. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Április 15. 15:10, hétfő | Helyi
Forrás: Dombó Média

Képes emlékkönyv a József Attila Iskola 14 évéről

Képes emlékkönyv a József Attila Iskola 14 évéről

Képnézegető címmel jelent meg a József Attila Általános Iskola második emlékkönyve. A kiadvány több száz olyan színes fotót tartalmaz, mely 2005-től napjainkig készült.

A 160 oldalas fényképalbum április 11-i ünnepélyes bemutatóján Kovácsné Lébényi Klára intézményvezető köszöntötte az érdeklődőket, aki elmondta, hogy egyik helyettese - Juhász Csilla - vezetésével több mint harminc kollégája vett részt a fotók összegyűjtésében és a szöveges részek megírásában. Az emlékkönyv tipográfusa Erky-Nagy Tibor volt.
A szerkesztők az alapfokú oktatási intézmény elmúlt 14 évének a történetét 14 fejezetben dolgozták fel, melyek így az iskolai élet minden területét átfogják. Nemcsak a fontosabb eseményekről készített fotók kerültek a lapokra, hanem a végzősök tablóit és a jelenlegi osztályokat megörökítő képek is. Mivel a mai fiatalok többsége már nem szeret olvasni, ezért döntöttek úgy a szerkesztők, hogy sok képpel illusztrálják a kiadványt, mely ennek az elvnek köszönhetően sokkal modernebb lett, mint a 2004-ben kiadott első emlékkönyv volt.
Az újdombóvári oktatási intézményben megvásárolható „Képnézegető” bemutatóján a tanárok verses-zenés műsorral lepték meg a népes közönséget.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Április 25. 14:00, csütörtök | Helyi

Bolygónknak szüksége van a védelemre!

Április 16-ra Tóth Sándor, a Dombóvári Ózon Asztma Egyesület elnöke a közelgő Föld Napja alkalmából gyalogtúrára invitálta az általa vezetett civil szervezet tagjait.

2019. Április 25. 08:34, csütörtök | Helyi

Négy új tűzoltó tiszttel bővült az állomány Tolna megyében

A hagyományoknak megfelelően az április huszonnegyedikei igazgatói értekezlet előtt elsőtiszti kinevezéseket, elismeréseket, születésnapi ajándéktárgyakat adott át az országos katasztrófavédelmi főigazgató.

2019. Április 24. 15:48, szerda | Helyi

Ingyenes jogi tanácsadás

Ingyenes jogi tanácsadás a munka világában, a JOGpontok projektek keretében Tamásiban.

2019. Április 24. 14:51, szerda | Helyi

11 érmet szereztek a dombóvári kéttusázók

A Magyar Öttusa Szövetség a Decathlon Magyar Kupa 2. fordulóját április 17-én és 18-án Székesfehérváron rendezte meg.