Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. December 08. 18:04, vasárnap | Kék hírek
Forrás: police.hu

Kábítószert fogyasztott, majd rabolt

Kábítószert fogyasztott, majd rabolt

A rendőrség befejezte a vizsgálatot annak a férfinak az ügyében, aki Pécsett, a Kertvárosban kirabolt egy dohányboltot.

Fegyveresen elkövetett rablás, valamint kábítószer birtoklása miatt nyomozott a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság egy 22 éves pécsi férfi ellen. A férfi az arcát egy kendővel eltakarva 2019. augusztus 8-án 4 óra körül bement az egyik pécsi dohányboltba, ahol egy gáz- és riasztófegyverrel a kezében a bevételt követelte az eladótól. Miután a nő átadta neki a pénzt, elmenekült.

A rendőrök perceken belül a helyszínre érkeztek, majd beazonosították, és a bejelentéstől számított két órán belül a barátja lakásán elfogták a feltételezett elkövetőt. Előállítását követően kihallgatták gyanúsítottként, amelynek során beismerte tettét. A lakásban megtartott kutatás alkalmával a nyomozók megtalálták és lefoglalták az ellopott pénzt, továbbá a bűncselekmény elkövetéséhez használt ruházatot, valamint a gáz- és riasztófegyvert is.

A lakásban növényi származékot is találtak, amely az igazságügyi vegyészszakértői vélemény szerint kábítószernek minősül. Az elvégzett toxikológiai vizsgálat alapján a férfi a rablást megelőzően kábítószert is fogyasztott.

A gyanúsítottat őrizetbe vették, majd a Pécsi Járásbíróság 2019. augusztus 10-én elrendelte a letartóztatását. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte, és az iratokat a napokban átadta az ügyészségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.