Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2012. Július 09. 18:15, hétfő | Helyi sport
Forrás: Sásd és Vidéke

Újra a válogatottban birkózhat Dorina

Újra a válogatottban birkózhat Dorina

Bubori Dorina, a Sásd környékéről származó tehetséges birkózólány a tavaly nyári varsói Eb-szereplése óta több rangos nemzetközi versenyen bizonyította rátermettségét.

A kadet válogatott tagjaként 52 kg-ban részt vett a Lengyel Nagydíjon, ahol négy győzelemmel az ötödik helyezést érte el, majd Ausztriában a Flatz Openen, ahol kiváló szerepléssel második lett. Ezután Nagykanizsán, női nemzetközi versenyen végzett ismét másodikként.

Junior korosztályban is megmérettette magát, ahol a magyar bajnokságon 55 kg-os súlycsoportban második lett. Május 5-én, a Szigeti Vízmű-kupán, Szigetszentmiklóson első helyezést ért el. Ezzel a győzelemmel egyben elérte, hogy ismét ott lehessen a válogatott tagjaként a katowicei (Lengyelország) Eb-n és az Azerbajdzsán fővárosában, Bakuban rendezendő vb-n. Dorina szeptember óta Budapesten tanul és végzi az edzéseket. Az Eb és vb előtt edzőtáborokon és további külföldi versenyeken vesz részt.

Időközben Dorina édesapja, a veteránok mezőnyében induló Bubori Antal sem tétlenkedett. A Dunaferr Kupán indult április 14-én, Mezőfalván, ahol első helyezett lett a 63 kg-os súlycsoportban. Látszik, hogy nagy szorgalommal párosuló tehetséggel el lehet jutni az ország egyik legkisebb községéből Európa és a világ sportversenyeire is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 08:30, csütörtök | Helyi

Szakmai napot tartottak óvodapedagógusoknak a Szivárvány Óvodában

A támogatási program célja, hogy erősítse Tolna vármegye Zöld Óvodái közti kapcsolatot, segítse azok Zöld Óvodai szakmai tevékenységét, bővítse az érdeklődő pedagógusok természettudományos ismereteit.

2024. Május 16. 08:25, csütörtök | Életmód

Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?

A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára

2024. Május 16. 07:59, csütörtök | Külföld

Megműtötték a szlovák miniszterelnököt, túl van az életveszélyen

A szlovák miniszterelnök már túl van az életmentő műtéten, jelenleg stabil állapotban van.

2024. Május 16. 07:55, csütörtök | Sport

MOL Magyar Kupa - A Paks történelmi diadala

A Paks hosszabbításban 2-0-ra legyőzte a bajnok Ferencvárost a labdarúgó MOL Magyar Kupa Puskás Arénában rendezett szerdai döntőjében.