Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2013. Szeptember 03. 08:38, kedd | Helyi
Forrás: MTI/Fotó:antalvali.com

Jövőre kezdődhet a Dombóvár környéki ivóvízminőség-javító program

Jövőre kezdődhet a Dombóvár környéki ivóvízminőség-javító program

A program keretében a Tolna megyei Csibrák, Döbrököz, Kurd, Attala, Csikóstőttős, Dalmand, Dombóvár, Gyulaj, Kapospula, Kaposszekcső, Kocsola, valamint a Somogy megyei Csoma és Szabadi települések vízhálózata újul meg.

A jövő év elején kezdődhetnek el a beruházások a tizenhárom Dombóvár környéki település ivóvízminőség-javító programjának keretében, amelyet a kormány ez év nyarán saját hatáskörébe vont - közölte a program végrehajtására létrejött önkormányzati társulás elnöke az MTI-vel.

Pintér Szilárd elmondta: várhatóan a héten lezárul a tenderdokumentáció minőségbiztosítása, ezt követően megindulhat a kivitelezés közbeszerzési eljárása.
Közlése szerint a két éve indított program beruházásai 2014. februárban elkezdődhetnek, és a projekt 2015. június 15-i határidőig sikeresen befejeződhet.
A kormány július 10-i határozatában döntött arról, hogy a 2,8 milliárd forintos, európai uniós támogatással zajló programról saját hatáskörben gondoskodik. Az indoklás szerint a minőségbiztosítás hiánya miatt elhúzódhat a közbeszerzés, valamint a fizikai munkálatok.
A társulás elnöke kitért arra, hogy a megvalósításra kijelölt Országos Vízügyi Főigazgatóság konzorciumi partnerként szakmai segítséget nyújt ahhoz, hogy a projekt határidőre megvalósuljon.
A program keretében a Tolna megyei Csibrák, Döbrököz, Kurd, Attala, Csikóstőttős, Dalmand, Dombóvár, Gyulaj, Kapospula, Kaposszekcső, Kocsola, valamint a Somogy megyei Csoma és Szabadi települések vízhálózata újul meg. Az ivóvíz Dombóvárról távvezetékeken jut el az érintett települések többségére, Döbrököz és Kurd önálló kútból nyeri majd a vizet, emellett hálózatrekonstrukciót is végeznek az uniós forrásokból.
A dombóvári kistérségben jellemzően a víz ammónia-, vas- és mangántartalma haladja meg a határértékeket, három településen, Döbröközön, Kurdon és Csibrákon az arzéntartalom is magasabb az európai uniós szabvány szerint literenkénti 10 mikrogrammnál.
A három községben 2012 decemberétől vas-hidroxid alapú arzénmentesítő töltetekkel vonják ki az arzént az ivóvízből.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.