Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2013. Október 07. 09:54, hétfő | Helyi
Forrás: MTI/parbeszedmagyarorszagert.hu

Jóváhagyták a Párbeszéd Magyarországért /PM/ dombóvári jelöltjét

Jóváhagyták a Párbeszéd Magyarországért /PM/ dombóvári jelöltjét

A Párbeszéd Magyarországért (PM) taggyűlése szombaton megkezdte a szervezet jövő évi egyéni képviselőjelöltjeinek és választási listájának jóváhagyási folyamatát - mondta el vasárnap az MTI megkeresésére Jávor Benedek.

A társelnök közlése szerint a folyamat várhatóan két-három héten belül zárul le, de az MTI úgy tudja, néhány jelölt esetében megszületett a végleges jóváhagyás.
Jávor Benedek arra is kitért, hogy a taggyűlés jóváhagyta az Együtt 2014-el és az MSZP-vel kötött megállapodásokat. Korábban már nyilvánosságra hozták, hogy az MSZP és az Együtt-PM nem készít közös választási listát, de nem is indítanak egymás ellen egyéni képviselőjelölteket, a 106 körzetet pedig 75-31 arányban osztották fel egymás között.
Az Együtt 2014 és a Párbeszéd Magyarország megállapodása szerint a nekik jutott 31 körzetből 11-ben a PM dönthet a képviselőjelöltek személyéről - mondta Jávor Benedek.
Ennek értelmében szombaton a PM taggyűlésén elkezdődött az egyes jelöltek személye és a választási lista jóváhagyása. A politikus hozzátette: néhány egyéni választókerületben még "végső simításra szorul" a folyamat, ahogy egyelőre a lista sem végleges. Szavai szerint ezek lezárása két-három héten belül várható, éppen ezért egyelőre neveket sem akart mondani.
Az MTI úgy tudja, néhány egyéni képviselőjelölt megkapta a taggyűlés jóváhagyását. A távirati iroda információi szerint Vecsésen Szabó Rebeka országgyűlési képviselő, a főváros XVI. kerületében Tordai Bence, a PM elnökségi tagja, Balatonfüreden Scheiring Gábor képviselő, Dombóváron pedig Tigelmann Péter vállalkozó indulhat egyéniben.
Az MTI továbbá úgy értesült, hogy a fővárosban a XVI. kerület mellett a VI.-VII., XI.-XXII. és a XII. kerületi választókörzetekben nevezheti meg az egyéni képviselőjelölteket a PM. Az egyéni jelöltek személyéről a PM a vele szövetséges Együtt 2014-gyel is egyeztet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.