Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2021. Január 14. 13:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Dombóvár Város Önkormányzata

Jó úton halad Dombóvár

Jó úton halad Dombóvár

A fejlődéshez szükséges pénzügyi alapokat egy év alatt teremtették meg Dombóváron Pintér Szilárd polgármester vezetésével.

Az elmúlt év legnagyobb eredménye talán – amely egyelőre számokban mutatkozik meg, de annál nagyobb jelentőségű -, hogy a város pénzügyi helyzete stabilizálódott. Megközelítőleg fél milliárdos hiányt hagyott hátra az előző városvezetés. Félbehagyott kampányberuházások, észszerűtlen gazdálkodás, kifizetetlen számlák, műszakilag megkérdőjelezhető pályázati beruházások jellemezték városunkat 2019. október 13-ig. A legtöbb esetben felmerült a szabály- és törvényszegés gyanúja, ezért 2020-ban közel húsz feljelentés történt az ügyek tisztázása érdekében.

A kormány 135 millió forint összegű rendkívüli segítségnyújtásának és a szakszerű pénzügyi döntéseknek köszönhetően a szállítói követelések kiegyenlítésre kerültek és a vírushelyzet miatt történt kormányzati elvonások ellenére év végére a város pénzügyi helyzete stabillá vált. A folyószámlahitel – amely a korábbi években év végére elapadt – teljes egészében a város rendelkezésére áll. A város fizetőképes, az előző gyakorlattól eltérően január 1-jén több mint százmillió forint pozitív egyenleget mutatott a főszámla. Kifizetetlen számla nincsen. Ilyen pénzügyi helyzet az elmúlt tizennyolc évben egyszer sem volt tapasztalható Dombóváron.

Továbbá múlt év végén a kormány döntött, és az új mentőállomás, valamint a térség sport és szabadidős centrum megépítésének folyamata elindult. A két beruházás előkészítésére 276 millió forint forrást biztosítanak. A városvezetés továbbra is bizakodó az SZTK felújításával kapcsolatban.

Pintér Szilárd polgármester folytatni kívánja az észszerű, megfontolt gazdálkodást 2021-ben, amellett, hogy számos beruházás fog elindulni és újabb pályázati forrásokra számít, valamint továbbra is bízik a lakosság konstruktív együttműködésében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.