Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2024. Március 12. 09:51, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Jelentős érdeklődés mellett zajlik a lakásbiztosítási kampány

Jelentős érdeklődés mellett zajlik a lakásbiztosítási kampány

2024. márciusában a kormány a családok védelme és a biztosításpiaci verseny fokozása érdekében egy rendkívüli extra, a váltás költségeit tekintve ingyenes időszakot hozott létre a lakásbiztosítások megújítása érdekében.

Ebben az időszakban a lakásbiztosítással rendelkezők térítésmentesen felülvizsgálhatják és újraköthetik szerződéseiket - hívta fel a figyelmet keddi közleményében Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter.

A kampány jelentős lakossági érdeklődés mellett zajlik, amelyet a piaci szereplők intenzív médiaaktivitása is támogat - fűzte hozzá.

Megállapította: a rendkívüli időszak első tíz napjának tapasztalatai és a piaci folyamatok alapján a verseny jelentősen élénkült a lakásbiztosítások terén. Emellett mind az online díjszámítások, mind a biztosításkötések száma arra enged következtetni, hogy a lakosság érdeklődő, ugyanakkor megfontolt. Nem köti meg az első lehetséges biztosítást, hanem - a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Magyar Nemzeti Bank médiakampányának iránymutatása alapján - körültekintően tájékozódik. Az eredményeket az említett két intézmény folyamatosan vizsgálja, szükség esetén pedig további finomhangolással támogatja a kampány céljainak teljesülését - hangsúlyozta a miniszter.

Nagy Márton az első adatok alapján megállapította: "a rendkívüli lakásbiztosítási időszak első harmadát pozitívan értékelhetjük, a nagyságrendileg 50 ezret elérő újrakötési szám is megerősíti az előzetes becsléseket. Ráadásul az ilyen típusú kampányok sajátossága, hogy a kampányidőszak második felében az újrakötött szerződések számának további növekedésére számíthatunk. Jó esély mutatkozik tehát arra, hogy az újrakötések száma összességében akár kétszázezres nagyságrendet is elérje. Mindez jelentősen hozzájárul a családok megvédéshez" - idézte a miniszter szavait az NGM.

A lakásbiztosítással rendelkezők a biztosítótársaságoknál, bankjuknál, a biztosításközvetítőknél, valamint az interneten elérhető kalkulátorok és ajánlatok segítségével tájékozódhatnak szerződéseik újrakötési lehetőségeiről. Ugyan a kampány hivatalosan március 31-ig tart, a húsvéti ünnepek miatt április 2-án éjfélig van lehetőség a biztosítók felé átkötéssel vagy felmondással élni - tette hozzá.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során