Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2019. November 21. 12:02, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Jean-Paul Belmondo ismét támogatja a Jónak lenni jó című műsort

Jean-Paul Belmondo ismét támogatja a Jónak lenni jó című műsort

2016 után másodszorra támogatja a közmédia Jónak lenni jó! című jótékonysági műsorát Jean-Paul Belmondo francia színész.

A másfél hete becsületrenddel kitüntetett színészlegenda korábban a bőrdzsekijét, most a nyakkendőjét ajánlotta fel dedikálva a műsor számára - hangzott el az M1 csütörtök reggeli műsorában.

Idén a koraszülöttek mentését támogatja a műsor, amelynek kedvezményezettje a 30 éve működő Peter Cerny Alapítvány.

Az adományvonalon a 13600-as számon a 04-es mellék megadásával vagy a 13600-as számra a 04-es kóddal küldött sms-sel hívásonként és üzenetenként 500 forinttal lehet támogatni a koraszülöttek mentését és szállítását 1989 óta végző Peter Cerny Alapítványt. Szerda estig már mintegy 5 millió forint gyűlt össze ilyen módon.

Jean-Paul Belmondo egy párizsi étteremben fogadta a Jónak lenni jó stábját, a találkozásról Király Levente rendező, az M5 csatorna kiemelt szerkesztője számolt be. Elmondta, hogy Belmondo a felajánlott nyakkendőt napjainkban viselte különböző eseményeken.

Mint mondta, a 86 éves színész teli van humorral és jókedvvel, a találkozón elmesélte az életét. Felidézte, hogy a színészmesterségét Párizs utcáin tanulta meg, mert nem vették fel a főiskolára.

Király Levente szerint Belmondo kiváló példa arra, hogy nincs az a mélység, amiből ne lehetne felemelkedni, legendává válni, ha az ember mindent megtesz érte.

A jótékonysági felajánlások között szerepel még Nick Vujicic, a szerb származású ausztrál előadó és tréner egyik pólója, amit a kéz és láb nélkül született előadóművész szájjal dedikált. Emellett Bud Spencer családja is felajánl majd valamit a színész hagyatékából - közölte Király Levente.

A jótékonysági műsorhoz hazai sportolók, színészek is csatlakoztak, Hosszú Katinka is szerepel közöttük – tette hozzá.

Az akció legfontosabb célja, hogy nagyon széles, országos összefogás induljon meg a koraszülöttek támogatására, hogy minél többen csatlakozzanak a jótékonykodáshoz akár pár forintos felajánlással is – hangsúlyozta a rendező, szerkesztő.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.