Városlista
2022. szeptember 29, csütörtök - Mihály

Hírek

2022. Augusztus 02. 08:14, kedd | Helyi
Forrás: Facebook: Városunk Dombóvár

Ismét remekeltek úszóink

Ismét remekeltek úszóink

Egyéniben öt, váltóban két bronzérem az országos versenyen.

Hódmezővásárhelyen rendezték meg az úszók Országos Gyermek Bajnokságát július 27 és 30 között. A versenyen Magyarország 410 legjobb korosztályos úszója vett részt, 78 egyesületből. A Dombóvári Sportiskola egyesületből négy leány és két fiú képviselte Dombóvárt, harminchárom esetben álltak rajthoz és tizenkilenc alkalommal jutottak döntőben városunk tehetséges úszói, amely elképesztő teljesítmény.
A csapat az egyesületek összesített pontversenyében a 12. helyen végzett, ismét megelőzve többek között olyan fellegvárakat, mint az FTC, a Budapesti Honvéd, a Szeged, a Debrecen, az Eger, a Miskolc, a Pécs vagy éppen a házigazda Hódmezővásárhely.

Horváth Dóra bronzérmet szerzett 100 gyorson és 200 vegyesen, Reizinger Anna szintén harmadik lett 100 háton és 200 háton, Szaka Szabolcs 100 háton állhatott a dobogóra, László Florina döntőket úszott a mellúszó számokban, Vida Bence minden rajtja egyéni csúccsal végződött, míg az elmúlt héten saját korosztályában háromszoros magyar bajnok Horváth Eszter ezúttal az idősebbek között, a váltókban segítette csapattársait fantasztikus úszásával.

A váltókban is hozták kiváló formájukat a fiatalok. Nagy Roland edző irányította végig a dombóvári csapatot, véleménye szerint egy egyesület igazi fokmérője, ha itt is eredményesen tud szerepelni. Már a 4×100 méteres mix gyorsváltó (Szaka Szabolcs, Reizinger Anna, Vida Bence, Horváth Eszter) és a 4×200 méteres leány gyorsváltó (Reizinger Anna, Horváth Eszter, László Florina, Horváth Dóra) negyedik helye is brutális eredmény, de a 4×100-as leány vegyesváltó és a 4×100-as leány gyorsváltó (Anna, Eszti, Florina, Dóri) bronzérmet már az edző kollégák dicséretét és elismerését is kiváltotta – számolt be a versenyről Nagy Roland.

GRATULÁLUNK!!!

Ezek érdekelhetnek még

2022. Szeptember 28. 10:27, szerda | Helyi

Népszerű és sikeres volt a DOM-BOR-FESZT borfesztivál

A szervezők lehetőséget biztosítottak a helyi és az idei vendég, teveli Veres Pincészet legkiválóbb termékeinek megismerésére.

2022. Szeptember 27. 10:57, kedd | Helyi

Sportágválasztó rendezvényre várták az érdeklődőket Dombóváron

A Dombóvári Sportszövetség és Dombóvár Város Önkormányzata által szervezett sportágválasztó rendezvényre 1100 óvodás és iskolás korú fiatal érkezett és versenyzett egymással iskolája színeiben.

2022. Szeptember 26. 11:03, hétfő | Helyi

Békés Sándor Megváltó hajnalok című könyvét mutatják be Dombóváron

A bemutatót szeptember 30-án 17 órakor tartják a Dombóvári Illyés Gyula Gimnázium könyvtárában.

2022. Szeptember 26. 09:07, hétfő | Helyi

Letartóztatásban a dombóvári zsaroló páros

A Dombóváron elfogott 21 éves férfi és 22 éves nő hosszabb ideje telefonon zaklatta a nő egyik régi ismerősét, védelmi pénz fejében félmillió forintot követeltek tőle.