Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2015. Május 04. 10:20, hétfő | PR
Forrás: NAV Tolna Megyei Adóigazgatósága

Internetes időpontfoglalás és telefonos ügyintézés a NAV-nál

Internetes időpontfoglalás és telefonos ügyintézés a NAV-nál

A NAV-nál gyorsabban intézheti ügyeit és a sorban állást is elkerülheti, ha az internetes ügyfélszolgálati időpontfoglalást és a NAV telefonos ügyfél-tájékoztató és ügyintéző rendszerét használja (ÜCC).

A www.nav.gov.hu oldalon az „Ügyfélszolgálatok” és „Szolgáltatások” menüpont alatt érhető el az ügyfélszolgálati időpontfoglalás, mellyel az ügyfelek legfeljebb két hétre előre, és legkorábban a foglalás utáni második napra tudnak időpontot foglalni. Így előre egyeztetett időpontban, sorban állás nélkül intézhetik egyes adóügyeiket (pl.: adókártya, adó-, jövedelem-, és illetőségigazolás igénylés, stb.) Az ügyfelek nem csak saját ügyeikben foglalhatnak időpontot, hanem meghatalmazottként, képviselőként is élhetnek ezzel a lehetőséggel. A szolgáltatás igénybevételével tervezhetőbbé és gyorsabbá válhat az ügyintézés.

Az adózóknak lehetőségük van meghatározott adóügyek (pl. adóalany-nyilvántartás, bevallás, folyószámla, stb.) esetében a személyes jelenlét nélküli, telefonos ügyintézésre. Egyedi ügyekben tájékoztatást is kérhetnek az Ügyintéző Contact Center (ÜCC) 06/40-20-21-22-es telefonszámán. Az ÜCC igénybevételéhez egy egyedi ügyfél azonosító szám (PIN-kód) szükséges. A rendszer előnye, hogy nem csupán az adózó járhat el saját ügyében, hanem képviselője is, amennyiben a NAV-hoz bejelentett állandó és teljes körű meghatalmazással rendelkezik.

A témában bővebb tájékoztatás kérhető telefonon a NAV Általános Tájékoztató Rendszerén a 06-40/42-42-42-es telefonszámon, valamint ügyfélszolgálatainkon. A legfontosabb tudnivalók a NAV honlapján, a www.nav.gov.hu-n is megtalálhatók.

Címkék: NAV

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

2024. Február 26. 14:46, hétfő | PR

Benzinkutakat üzemeltetnek

A Jánosik és Társai Kft. nyerte el az egyik legnagyobb üzemanyag töltőhálózat állomásain lévő épületek, építmények, épületvillamossági- épületgépészeti berendezések működéséhez szükséges üzemeltetési feladatokat