Városlista
2019. május 24, péntek - Eszter

Hírek

2019. Május 15. 16:00, szerda | Helyi
Forrás: Dombó Média

Huszonharmadszor túráztak Kovács Béla emlékére

Huszonharmadszor túráztak Kovács Béla emlékére

Embert próbáló feladatra vállalkoztak azok, akik elfogadták a Dombóvári Hangulat Szabadidő Sportegyesület invitálását a május 4-én huszonharmadszor lebonyolított Kovács Béla Emlék- és Teljesítménytúrára.

A szabadidejében a természetjárást egyedül és diákjaival együtt is szívesen űző testnevelő tanár 1994-ben 37 évesen váratlanul meghalt. Ekkor munkahelye - a Gárdonyi Géza Általános Iskola - tantestülete úgy döntött, hogy a tiszteletére gyalogtúrát szervez Pécs és Dombóvár között. Az első sikeres közösségi rendezvényt számos követte, miközben az oktatási intézmény egyházi fenntartásba került és a neve Szent Orsolya Iskolaközpontra változott. Ez azonban semmit sem változtatott az évenkénti nagy érdeklődéssel kísért programon, számos alkalommal fordult elő az, hogy többszázan indultak el a Kovács Béla Emlék- és Teljesítménytúrán.

A szervezést a pedagógusoktól 2014-ben a Dombóvári Hangulat Szabadidő Sportegyesület vette át, mely idén is a jól megszokott starthelyre - a misinatetői tv-toronyhoz - várta az indulókat. Onnan rajtolt el az 50 fős mezőny, melynek tagjai a sípályán való leereszkedést követően nekivágtak a 42 kilométeres távnak. Útjuk dombokon, völgyeken, vízpartokon, erdőkön, ligeteken, réteken, mezőkön át ösvényeken és földesutakon vezetett. A gyaloglás nehézségét ezúttal az adta, hogy a túra napja előtti éjszakán kiadós eső hullott, mely alaposan feláztatta a talajt, így sok helyen sárban csúszkálva kellett haladniuk a résztvevőknek.

Közülük voltak olyanok, akik 12 kilométert tettek meg Sikondáig. Akadtak, akik 18 kilométer után Mecsekpölöskén fejezték be a túrázást. Mások 31 kilométer teljesítését követően Vásárosdombónál „szálltak ki”. A többség azonban „elcsigázottan” ugyan, de az élménytől remek hangulatba kerülve beért a dombóvári Gesztenye Sörözőben kijelölt célba.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Május 24. 08:29, péntek | Helyi

Belvárosisok a Medve Szabadtéri Matekversenyen

Ebben az évben 20. alkalommal rendezték meg a Medve Szabadtéri Matekversenyt, negyedszer a pécsi Zsolnay Kulturális Negyedben.

2019. Május 23. 14:34, csütörtök | Helyi

Virágládák és paprikapalánták ajándékba

Dombóvár németországi testvérvárosába utazott május 17-én az az önkormányzati delegáció, melynek Szabó Loránd polgármester, Berta János képviselő és dr. Szabó Péter jegyző volt a tagja.

2019. Május 23. 09:03, csütörtök | Helyi

Ajándékokkal tért haza a fővárosból a dombóvári csapat

Az Országos Rendőr-főkapitányság idén is meghirdette a „Házhoz megyünk” elnevezésű országos vagyonvédelmi vetélkedő-sorozatát, melynek döntőjét május 17-én Budapesten bonyolították le egy dombóvári és további 19 csapat részv

2019. Május 22. 10:58, szerda | Helyi

„Ki a mester két keréken?”

Április 25-én Bölcskén rendezték meg a „Ki a mester két keréken?” kerékpáros közlekedésbiztonsági verseny megyei döntőjét, ahol a „belvárosis” diákok elméleti és gyakorlati tudásukból adtak számot.