Városlista
2019. augusztus 18, vasárnap - Ilona

Hírek

2019. Május 15. 16:00, szerda | Helyi
Forrás: Dombó Média

Huszonharmadszor túráztak Kovács Béla emlékére

Huszonharmadszor túráztak Kovács Béla emlékére

Embert próbáló feladatra vállalkoztak azok, akik elfogadták a Dombóvári Hangulat Szabadidő Sportegyesület invitálását a május 4-én huszonharmadszor lebonyolított Kovács Béla Emlék- és Teljesítménytúrára.

A szabadidejében a természetjárást egyedül és diákjaival együtt is szívesen űző testnevelő tanár 1994-ben 37 évesen váratlanul meghalt. Ekkor munkahelye - a Gárdonyi Géza Általános Iskola - tantestülete úgy döntött, hogy a tiszteletére gyalogtúrát szervez Pécs és Dombóvár között. Az első sikeres közösségi rendezvényt számos követte, miközben az oktatási intézmény egyházi fenntartásba került és a neve Szent Orsolya Iskolaközpontra változott. Ez azonban semmit sem változtatott az évenkénti nagy érdeklődéssel kísért programon, számos alkalommal fordult elő az, hogy többszázan indultak el a Kovács Béla Emlék- és Teljesítménytúrán.

A szervezést a pedagógusoktól 2014-ben a Dombóvári Hangulat Szabadidő Sportegyesület vette át, mely idén is a jól megszokott starthelyre - a misinatetői tv-toronyhoz - várta az indulókat. Onnan rajtolt el az 50 fős mezőny, melynek tagjai a sípályán való leereszkedést követően nekivágtak a 42 kilométeres távnak. Útjuk dombokon, völgyeken, vízpartokon, erdőkön, ligeteken, réteken, mezőkön át ösvényeken és földesutakon vezetett. A gyaloglás nehézségét ezúttal az adta, hogy a túra napja előtti éjszakán kiadós eső hullott, mely alaposan feláztatta a talajt, így sok helyen sárban csúszkálva kellett haladniuk a résztvevőknek.

Közülük voltak olyanok, akik 12 kilométert tettek meg Sikondáig. Akadtak, akik 18 kilométer után Mecsekpölöskén fejezték be a túrázást. Mások 31 kilométer teljesítését követően Vásárosdombónál „szálltak ki”. A többség azonban „elcsigázottan” ugyan, de az élménytől remek hangulatba kerülve beért a dombóvári Gesztenye Sörözőben kijelölt célba.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Augusztus 16. 09:00, péntek | Helyi

Forgalomkorlátozás kerékpárverseny miatt

A közlekedőknek ideiglenes forgalomkorlátozásra kell számítaniuk Tamási térségében.

2019. Augusztus 15. 08:39, csütörtök | Helyi

A Dombai család rezidenciáját kutatják

Július 8-tól egy hónapon keresztül az elmúlt évekhez hasonlóan az ország különböző településeiről érkezett régészek, egyetemi hallgatók és önkéntesek folytatták a Gólyavár 2014-ben megkezdett feltárását.

2019. Augusztus 14. 15:23, szerda | Helyi

Lánykérés tűzoltó módra

Nem mindennapi, megható jelenetnek lehettek tanúi augusztus 13-án a bikali Puchner Kastélyszálló dolgozói és vendégei.

2019. Augusztus 14. 08:59, szerda | Helyi

Tóth Lili Anna jól teljesített a nemzetközi mezőnyben

A 3000 méteres síkfutásban Tóth Lili Anna indult magyar színekben.