Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2019. Június 13. 08:11, csütörtök | Helyi
Forrás: Dombó Média

Horgász Expon találkoztak a pecázás szerelmesei

Horgász Expon találkoztak a pecázás szerelmesei

Ötödik alkalommal várta június 8-án a Horgász Expora a Dombóvári Városi Horgász Egyesület vezetősége a település legnagyobb létszámú civil szervezetének tagságát.

Az évek óta nagy népszerűségnek örvendő családi programra most azok a feleségek közül is sokan eljöttek, akik időnként zsörtölődnek azért, mert szerintük a férjük túl sok időt hódol szabadidős tevékenységének ahelyett, hogy a famíliájukkal, vagy velük lenne. Az asszonyok ezúttal segítettek is a hobbijukat a Tüskei-tó partján, vagy annak vízén űzőknek abban, hogy finomabbnál finomabb falatokat tegyenek ebédre, vagy vacsorára a meghívott rokonoknak, barátoknak, ismerősöknek megterített asztalokra. A férfiak persze csak a hagyma-, zöldség- és krumpliszelés nem túl bonyolult műveletét hagyták a nőkre, a bográcsokba, vagy a grillrácsokra szánt húsok előkészítését, azok ízesítését, főzését, illetve sütését maguk végezték. Készült többek között ízletes tyúk-, sertés-, marha-, vad-, vegyes- és nyúlpörkölt, amit aztán foszlós kenyérrel, párolt rizzsel, főtt burgonyával, vagy nokedlivel tálaltak a kukták és a szakácsok. A halászlé sem maradhatott ki a kínálatból, annak dunai, tiszai és balatoni, sőt egy tejfölös helyi változatát is megkóstolhatták az éhesek.

Közben a horgászverseny is zajlott 15 kétfős csapat részvételével. A résztvevők között akadt olyan, aki már napokkal korábban edzett és annak tapasztalatai alapján döntött a pecázás módjának és a csalinak a megválasztásáról. A TOP Mix-CsisziVill elnevezésű együttes tagjai - Papp Tibor és Csiszár László - például egyszerű bordás feeder kosárral, csalitüskével, rövid előkével és pici wafters method etetőanyagot alkalmazva próbálták becserkészni a pontyokat. Ez kiválóan sikerült nekik, ugyanis mindkét szektorban ők lettek az elsők, így a gárdák megmérettetését is nagy fölénnyel nyerték meg. A többiek sem búslakodtak, hiszen az ő szákjukba is kerültek az említett kopoltyúsokon kívül még kárászok, keszegek és amurok.

A Becsali Csárda előtti parkolóban egymás között cserélték a használt, ám még jó állapotú felszereléseiket a horgászok, akik aztán a börzét követően meghallgatták a Dombóvári Zenész Egyesület fúvósainak remek produkcióját, este pedig táncoltak a remek hangulatú napot záró zenés mulatságon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.