Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2016. Szeptember 27. 15:31, kedd | Belföld
Forrás: mti

Hazaérkezett a Calaisnál megvert kamionsofőr

Hazaérkezett a Calaisnál megvert kamionsofőr

Huszonkét órás utazás után kedd délután hazaérkezett debreceni otthonába a Franciaországban, a Calais felé vezető autópálya egyik parkolójában megvert magyar kamionsofőr, akire bevándorlók támadtak rá.

A sérült kamionost kollégája vitte haza kisbusszal Debrecenbe, ahol felesége és szülei várták a háza kapujában.

A kamionsofőr a közmédiának elmondta: csak azért tud valamennyire beszélni, mert Budapesten két fájdalomcsillapítót és egy nyugtatót is bevett. "A félelem rajtam van, ha besötétedik" - fogalmazott, hozzátéve, hogy nem mer sötétedés után vezetni és kocsiban aludni.

Elmondta, a történtek ma is felzaklatják, nem tudja, hogyan lesz tovább, de már felvette a kapcsolatot az orvosával, akit hamarosan fel fog keresni. Hozzátette, gondoskodnia kell kivert fogai pótlásáról, de valószínűleg más segítségre is szüksége lesz, mert nem tud szabadulni a történtekről, rendre előtörnek a rossz emlékei.



A debreceni kamionsofőrt a múlt hét végén verték meg egy franciaországi parkolóban bevándorlók, akik a kamionjába feljutva akartak átjutni Nagy-Britanniába. Emlékei szerint mintegy negyedóráig ütlegelték különféle vasakkal, szerszámokkal, előbb a kamionja mellett, majd a kocsi fülkéjében is.

Korábbi nyilatkozata szerint hiába dudált, a mellette álló két-három kamion sofőrje vagy nem ébredt fel, vagy nem akart belekeveredni az incidensbe.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 13:36, kedd | Belföld

1,7 százalékkal nőtt a GDP

A bruttó hazai termék (GDP), a gazdaság teljesítménye 2024 első negyedévében 1,7 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakit - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden első becslése alapján.

2024. Április 30. 08:30, kedd | Belföld

MÁV-Volán: május 1-jén ünnepnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok

Május elsején a vonatok az ünnepnapi menetrend szerint közlekednek, másnap már a megszokott munkanapi menetrend érvényes - tudatta a MÁV Zrt. kedden az MTI-vel.

2024. Április 30. 08:28, kedd | Belföld

Maruzsa Zoltán: cél a köznevelés digitalizációja

A kormány ebben a ciklusban a magyar köznevelés digitalizációját tűzte ki célul - jelentette ki a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára hétfőn Szolnokon.

2024. Április 30. 08:26, kedd | Belföld

Agrárminiszter: a brüsszeli elit feláldozta az európai gazdálkodókat a környezetvédelem oltárán

A brüsszeli elit feláldozta az európai gazdálkodókat a környezetvédelem oltárán, tehát alapvető változásra van szükség az uniós mezőgazdasági politikában, ami csak a jelenlegi brüsszeli elit leváltásával érhető el