Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2015. Április 08. 19:16, szerda | Helyi
Forrás: Dombóvár és Környéke Kistérségi Ivóvízminőség-javító Társulás

Hamarosan egészségesebb víz kerül a poharunkba

Hamarosan egészségesebb víz kerül a poharunkba

Kezdetét vette Dombóvár és környéke ivóvízminőség-javító projektjének próbaüzeme,

melynek ünnepélyes keretek közötti bejelentésére 2015. március 31-én, Dalmandon került sor a Dombóvár és Környéke Kistérségi Ivóvízminőség-javító Társulás polgármestereinek jelenlétében.


Az esemény a Dombóvár és Környéke Kistérségi Ivóvízminőség-javító Társulás képviselőjének, Pintér Szilárdnak a beszédével kezdődött, melyben elmondta, hogy a projekt gondolata először 2010-ben született meg, a vállalkozási szerződést pedig 2014 márciusában írták alá a DASZ Konzorcium vezetőjével, az Alisca Bau Építőipari Zrt-vel. Véleménye szerint tartható a határidő, és 2015 második felében a 13 településen mindenki egészségesebb ivóvizet ihat.
Ezután a projektmenedzser, Dr. Szücs Tamás kapott szót, aki kiemelte, hogy eljutottak a műszaki megvalósítás egyik fontos állomására, a beépített technológia próbaüzeme elindulásra került. Az egész folyamat szempontjából az engedélyeztetés nagyon hosszú időt igényelt, de a kivitelezés most már zökkenőmentesen folytatódhat. Ez azt jelenti, hogy a projekt átadása előre láthatólag 2015. június 30-án bekövetkezhet.


Fülöp István, a kivitelező Alisca Bau Zrt. képviselője elmondta, hogy a technológiai műtárgyak és az épületek elkészültek, a víztoronyállítások, valamint a rekonstrukciók folyamatosan zajlanak, a közel 40 km-nyi távvezeték nagy része már a földben van. Megkezdődött a próbaüzem, így a közeljövőben a lakosság már az új, tiszta, az uniós és magyar szabványoknak is eleget tevő vizet ihatja. Fülöp István felhívta a figyelmet a meglévő vízhálózat rekonstrukciója és a próbaüzemi tevékenység miatti időszakosan előforduló, a vízhálózatot is érintő esetleges kellemetlenségekre: lehetnek kisebb-nagyobb vízkorlátozások, illetve a tisztítási folyamat során a vezetékekben, bojlerekben szennyeződések, lerakódások jelenhetnek meg, melyről a háztartásokba kiküldött tájékoztatóban tudatják a lakókat.
A program a dalmandi vízműtelep megtekintésével zárult.


A 13 települést érintő fejlesztés összköltsége 2.849.847.286 Ft, melyből 2.356.618.757 Ft Európai Uniós támogatás. A pályázati kiírás forrását a Kohéziós Alap és a Magyar Köztársaság költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.
Teibert Eszter

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.