Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2015. Július 27. 08:36, hétfő | Helyi sport
Forrás: Dombóvári Karatesuli

Györe István újabb elismerése

Györe István újabb elismerése

A Dombóvári Karatesuli 16 tagja Pakson a Tradícionális Shotokan Karate Szövetség (TSKSZ) Központi nyári edzőtáborában vett részt.

A Shihan Záborszki Zoltán hét DAN-os karatesmester által vezetett napi három tréningből álló gyakorlásokat követően az edzőtábort most is övvizsga zárta, ahol a tanuló fokozatoktól a mester fokozatokig bezárólag láthatták a jelen lévők a nyilvános megmérettetéseket. A dombóvári csapatból Budai Gábor és Fehér Zsolt első, míg Regenyei Ákos és Vercz Attila második barna övre vizsgázott sikerrel.
Az esemény idején tartották a TSKSZ elnökségi ülését is, ahol Szabó Csaba felhívta a jelen lévők figyelmét arra, hogy a 2015-ös évben jubilál a Dombóvári Karatesuli. Negyven évvel ezelőtt, 1975-ben kezdte el a karate oktatását Györe István az akkori birkózó edző, aki ezen tevékenységét még 30 éven át gyakorolta, majd az edzések vezetését 2005-ben adta át két tanítványának, Szabó Csabának és Rizsányi Attilának. Az ismertetés következményeként a TSKSZ technikai igazgatója a karate sport dombóvári megteremtéséért és a három évtizedes kiemelkedő munkájának elismeréséül Györe István részére, a tiszteletbeli harmadik DAN övfokozatot adományozta.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:45, hétfő | Életmód

A Tavaszi nagytakarítás kampányban 1500 köbméter szeméttől tisztult meg a természet

Negyedik alkalommal rendezték meg idén a Tavaszi nagytakarítás - Takarítsuk ki együtt a természetet! kampányt

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni