Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2022. Március 27. 11:02, vasárnap | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu

Gyerekekre bízta a nő a kiskutya eltüntetését

Gyerekekre bízta a nő a kiskutya eltüntetését

Állatkínzás és kiskorú veszélyeztetése miatt nyomoztak a kecskeméti rendőrök.

„Valami furcsa azzal a szatyorral”, gondolhatta a férfi, aki meglátott a földön egy, a szokásosnál jobban mozgó nejlontáskát tavaly szeptember 18-án este Kecskeméten. A kidobott holmira egy elhagyatott ház udvarán lelt, majd, amikor jobban szemügyre vette azt, biztossá vált, hogy egy állat lapul benne. Ekkor kikötötte a szatyor fülét, és egy kölyökkutya nézett vele farkasszemet. A sorsára hagyott eb láthatóan gyenge és sérült volt, ezért értesítette a rendőröket, akik a helyszínre siettek – közölte a rendőrség.

A nyomozók – látva az állat lábán lévő sebet – elszállíttatták a négylábút további ellátásra, és nyomozást indítottak állatkínzás miatt ismeretlen elkövetővel szemben. Másnap sajnálatos hír érkezett: a kutya annyira gyenge volt, hogy az orvos minden erőfeszítése ellenére elpusztult.

A rendőrök a környék kamerafelvételeit elemezve igyekeztek az elkövető nyomára bukkanni és sikerrel is jártak. Az egyik kamera rögzítette, amint két gyermek visz egy szatyrot, majd elhelyezik ott, ahol később rábukkant a bejelentő. A fiatalok meghallgatásánál jelen volt törvényes képviselőjük, akinek idő közben megszólalt a lelkiismerete, és bevallotta bűnösségét.

Az asszony elmondásai szerint befogadták az állatot, ami az egyik napon kiszökött az utcára, ekkor szerezte a sérülését, és ez után döntötte el, hogy megszabadul tőle. A feladattal a gyerekeket bízta meg, veszélyeztetve ezzel a szellemi fejlődésüket.
Az 58 éves nőnek állatkínzásért és kiskorú veszélyeztetése miatt kell felelnie. A nyomozást befejezték a rendőrök és az iratokat megküldték az illetékes ügyészségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során