Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2013. Október 14. 09:00, hétfő | Helyi
Forrás: Erdősné Fedeles Zita

„Forr a világ” a gyermekkórus fesztiválon…

„Forr a világ” a gyermekkórus fesztiválon…

Júniusban immáron huszadjára rendezték meg Komlón a Kodály Zoltán Nemzetközi Gyermekkórus Fesztivált.

A fesztivál alapgondolata Kodály Zoltán műveinek és munkásságának megismertetése, a résztvevő országok népdal- és kórusmuzsika-kincsének népszerűsítése. E rendezvényre lelkesen készültek a dombóvári Belvárosi Általános Iskola Kapos Gyermekkarának tagjai.
A városunkban már híres kórus Komlón is a nagy tűrőképességéről és alázatáról vált híressé. Balog Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztere külön kiemelte, hogy „Csak azért a dombóvári gyermekkórus ül a tűző napon, mert a rendezők szerint, ők mindent kibírnak.”
Ez így is történt. Mint minden rendezvényen, itt is sok nehezítő körülmény akadt: meghúzódott boka, égető meleg – olykor már szinte elviselhetetlen -, fáradtság, betegség, emberhiány. Mindezek ellenére a csapat nagyon jól teljesített karnagyuk, Főbusz Nóra vezeté-sével.
A gyerekek külön műfajokban mérettették meg magukat: egyházzenei, polifon és folk-lór kategóriában.
Az egyházzenei kategória győztese a Marosszéki Kodály Gyermekkar, a fesztivál győztes pedig a holland Musicanti Gyermekkórus lett. A mi kórusunkat a Bárdos Lajos által komponált Istené az áldás című dalának előadásáért jutalmazták.
A rendezvény záró számaként több száz gyerek a közönséggel együtt felállva énekelte el Kodály Zoltán – sokak által ismert kórusművét -, a Forr a világot.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.