Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2017. November 24. 13:13, péntek | Helyi
Forrás: Dombóvár Város Önkormányzata

Formaingeket kapott a Dombóvári Ifjúsági Fúvószenekar

Formaingeket kapott a Dombóvári Ifjúsági Fúvószenekar

Az együttes karmestere, Kiszler András november 9-én a Városházán vette át Szabó Loránd polgármestertől az önkormányzat támogatásával megvásárolt formaingeket.

Az új egyenruha legelőször a Tinódi Házban december 9-én megrendezésre kerülő koncerten lesz látható a muzsikusokon.

- A város egyik kulturális „zászlóshajójának” számító társaságnak nemcsak magas színvonalon kell játszania a hangversenyeken, hanem elvárt az is, hogy szép egyenruhában jelenjenek meg a zenészek - emelte ki az átadón az önkormányzati vezető. - Remélem, hogy az új öltözet a tagok között az eddigieknél is szorosabb köteléket varázsolt, megerősíti az összetartozást.

A formaingekre Dombóvár címerét és a Dombóvári Ifjúsági Fúvószenekar új lógóját hímezték. Egyediségét az adja, hogy a ruhadarab gallérjának belsejében a város színei - a piros és az arany - jelennek meg, a mandzsettája pedig kék.

Az öltözékek darabja közel 9.000 forintba került, de az önkormányzat támogatásának köszönhetően a muzsikusoknak csak 3500 forintot kellett fizetniük érte.

Kiszler András karmester hálájának adott hangot a segítségért és örömét fejezte ki azért, hogy a zenekar alapításának tizedik évfordulójára sikerült beszerezni az új formaruhát.

Az ingek átadását követően az együttes néhány tagja örömzenéléssel ünnepelte meg a jeles alkalmat. Beszállt közéjük Szabó Loránd polgármester is, a kis csapat az önkormányzati hivatalban tartott felvonulást és adott rövid műsort.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.