Városlista
2018. február 19, hétfő - Zsuzsanna

Hírek

2017. Szeptember 09. 10:00, szombat | Helyi
Forrás: Dombóvár Város Önkormányzata

Forgalmi rend változás Dombóváron, a Pannónia úton

Forgalmi rend változás Dombóváron, a Pannónia úton

2017. szeptember 11-e után a Pannónia úton, a Szent István tértől a Platán térig a megállás - és ezzel együtt a Pannónia út 14-30. tömbházak közötti szakaszon a parkolás is - tilos lesz.

Tisztelt Gépjárművezetők!

Tisztelt Dombóváriak!

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a Dombóvári Szivárvány Óvoda Zöld Liget Tagóvodája (Bezerédj utca 33.) környezetében új parkolóhelyek kerültek átadásra.

A parkolók átadásával a Pannónia úton, a Szent István tértől a Platán térig a megállás - és ezzel együtt a Pannónia út 14-30. tömbházak közötti szakaszon a parkolás is - tilos lesz. Az érintett útszakaszt a vonatkozó KRESZ előírásokkal összhangban közúti jelzőtáblákkal is ellátjuk. Kérjük, hogy a műszaki átadást, valamint a KRESZ táblák kihelyezését követően a 2017. szeptember 11-e utáni időszakban az újonnan létrejött parkolóhelyeket szíveskedjenek igénybe venni.

A megjelölt útszakaszon, a kerékpárral közlekedők védelme érdekében kerékpársáv kerül kijelölésre, kerékpáros útburkolati jelek felfestésével.

A fent leírt forgalmi rend változtatás életbe lépésétől egy hét ún. türelmi időt biztosítunk (2017.09.11-2017.09.17.), mely időszak alatt a közterület-felügyelők a megálló, illetve parkoló gépjármű tulajdonosokat legfeljebb figyelmeztetésben részesítik.

A türelmi idő leteltét követően szabálysértési eljárást kezdeményezünk azokkal a gépjármű tulajdonosokkal szemben, akik gépjárművükkel a közlekedési jelzőtábla tilalma ellenére a tábla hatálya alá eső útszakaszon a gépjárművükkel megállnak, parkolnak.

Ezek érdekelhetnek még

2018. Február 17. 18:34, szombat | Helyi

Óvoda tetejéről lopták el a vízelvezetőt

Február második hétvégéjén lelopták a Szivárvány Óvoda épületének tetején lévő közel 60 méter hosszúságú vízelvezetőt.

2018. Február 16. 09:38, péntek | Helyi

Lakossági fórum az integrációt segítő programokról

A Kakasdomb és az Erzsébet utca szegregációval veszélyeztetett területein élők, és a Szigetsor és a vasút melletti szegregátumban lakók társadalmi felzárkóztatását segítő programokról tartottak tájékoztatót.

2018. Február 15. 14:56, csütörtök | Helyi

Folytatódik a bérlakások felújítása

A Város- és Lakásgazdálkodási Nkft-től a település önkormányzata veszi át üzemeltetésre a tulajdonában lévő Pannónia utcai és Platán téri bérlakásokat.

2018. Február 15. 08:54, csütörtök | Helyi

Különleges lepkék és természetfotók a helytörténeti gyűjteményben

A természet csodáit megörökítő fotókat és különleges lepkéket láthat az, aki betér a Helytörténeti Gyűjteménybe.