Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2019. Szeptember 28. 08:26, szombat | Helyi
Forrás: Dombó Média

Fölényesen nyertek a labdarúgók Tamásiban

Fölényesen nyertek a labdarúgók Tamásiban

A Tolna megyei I. osztályú férfi bajnokság 6. fordulójában a Tamási 2009 FC együttese és a Dombóvári FC gárdája közötti meccset az eredetileg kijelölt szeptember 21-i időpontról négy nappal későbbre halasztották

a házigazdák Magyar Kupa elfoglaltsága miatt.

A két legénység augusztusban már megmérkőzött egyszer egymással az említett sorozat keretében, akkor Kardos Ernő edző még formálódó alakulata 5:1-re kikapott az idegenbeli összecsapáson.
A vendéglátók bizakodva készültek a szeptember 25-i „szomszédvári” rangadóra, ugyanis a szombati otthoni kupameccsükön 4:1-re nyertek a velük azonos osztályban szereplő Tihanyi FC ellen és bejutottak az ország legjobb 64 csapata közé. A látogatók fogadkoztak, hogy visszavágnak a másfél hónappal korábbi vereségért. Az említettek miatt a két - egyaránt győzelemre törő - rivális meccse tehát izgalmasnak ígérkezett.
Az első félidő elején a rohamozni igyekvő hazaiak stabil védőfallal találták magukat szemben, mely az egymást lelkesen kisegítő társaknak köszönhetően jól zárt és kivétel nélkül hatástalanította a gólszerzési próbálkozásokat. A játékrész második felének kezdetén ritmust váltottak a dombóváriak, akik a 27. percben Bradics Tamás bombagóljával megszerezték a vezetést. A kék mezesek tucatnyi perc elteltével növelték az előnyüket, a hátvédsorból fellépő Varga Bence higgadtan helyezte a labdát a rivális kapujába. Az ellenakcióból Benke Viktor révén rögtön szépítettek a tamásiak, de az örömük nem sokáig tartott, mert a szünet előtti pillanatokban Balogh Szabolcs ismét kettőre növelte a különbséget a két gárda találatai között. Az eredményjelző 1:3-as állást mutatott akkor, amikor az együttesek a szünetre az öltözőbe vonultak.
A pihenőt és a térfélcserét követően elszántan támadott az otthonában pályára lépő alakulat, mely Benke Viktor jóvoltából az 52. percben 3:2-re alakította az állást. A házigazdák mindent megtettek azért, hogy egalizáljanak, ám a DFC legénysége nem ijedt meg, sőt a 62. percben Bradics Tamás megszerezte saját második és gárdája negyedik gólját. A „kegyelemdöfést” Balogh Szabolcs vitte be, aki a 81. percben vette be a tamásiak ketrecét.
Kardos Ernő tréner az ellenfélre szabta azt a hadrendet, amivel a zöld gyepre küldte tanítványait, akik akaratból, fegyelmezettségből és csapategységből is jelesre vizsgáztak, annak következtében pedig fölényes - 5:2 arányú - diadalt arattak.

Eredmény:
Tamási 2009 FC - Dombóvári FC 2:5 (1:3)
Dombóvár: Czebei - Varga B. (Androsics), Párkányi, Tieger, Martinka - Bradics (Hetesi), Kulcsár (Vajk), Keczeli, Papp - Balogh Sz., Horváth Á. (Bán)
Gólszerzők: Benke (2), illetve Bradics (2), Balogh Sz., (2), Varga B.
Tabella: 2. Dombóvári FC

Címkék: DFC, foci, labdarúgás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!