Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2019. Október 21. 08:50, hétfő | Helyi
Forrás: Bodó Imre

Festménykiállítás Mágocson...

Festménykiállítás Mágocson...

A Magyar Festészet Napja alkalmából a Tarnai Nándor Művelődési Házban a dombóvári születésű Takács Nagy Judit kiállításának megnyitójára került sor.

A megjelent vendégeket elsőként Sterner András klarinét játéka fogadta, majd Goják Veronika a „Miért szeretem az őszt” c. irodalmi alkotást adta elő.


Farkas János igazgató köszöntője után megemlékezett a Festészet Napjáról és a védőszentről, Szent Lukácsról is. Majd felkérte Bodó Imre dombóvári helytörténész, múzeumalapítót, hogy nyissa meg a kiállítást. Ő méltatásában többek között ismertette a művész életútját, aki kezdetben irodalommal, tánccal, majd logopédiával és életének utóbbi szakaszában festészettel foglalkozik. Tolna megye minden nagyobb településén volt már kiállítása. Az idén Erdélyben is bemutatkozott, Marosvásárhelyen és Szovátán.

Realista festő, aki elsősorban tájképeket, de virágos és gyümölcstálas csendéleteket is fest. Elmondta még, hogy a művész kiegyensúlyozott, nyugodt, aki harmóniában él a környezetével, a természettel és valóban a festészetben találja meg a nyugalmat. Legutóbb egy képét beválasztották az első száz festmény közé. Takács Nagy Judit tagja a Bárka Művészeti Szalonnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 08:30, csütörtök | Helyi

Szakmai napot tartottak óvodapedagógusoknak a Szivárvány Óvodában

A támogatási program célja, hogy erősítse Tolna vármegye Zöld Óvodái közti kapcsolatot, segítse azok Zöld Óvodai szakmai tevékenységét, bővítse az érdeklődő pedagógusok természettudományos ismereteit.

2024. Május 15. 08:14, szerda | Helyi

95. születésnapján köszöntötték György-Fazekas Péternét

György-Fazekas Péternét 95. születésnapján Pintér Szilárd polgármester is felköszöntötte.

2024. Május 13. 15:11, hétfő | Helyi

Hat tűzesethez és hat műszaki mentéshez vonultak Tolna vármegye tűzoltói a hétvégén

Kocsolán egy konyhai páraelszívó, Hőgyészen egy állatorvosi rendelőben bedugott fejlámpa töltője, míg Dombóváron és Bonyhádon egy-egy személyautó gyulladt ki.

2024. Május 10. 16:18, péntek | Helyi

A Szakkör, „Tudásunkkal kézenfogva a közösségekért” program helyi szakköreinek munkáiból nyílt kiállítás

Május 8-án nyílt meg a kiállítás a Dombóvári Helytörténeti Gyűjteményben a Nemzeti Művelődési Intézet által indított: A Szakkör, „Tudásunkkal kézenfogva a közösségekért” országos program helyi szakköreinek munkáiból.