Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2019. Január 24. 11:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Dombó Média

Éves közgyűlést tartott a horgász egyesület

Éves közgyűlést tartott a horgász egyesület

A Dombóvári Városi Horgász Egyesület éves közgyűlését január 19-én tartotta a Tinódi Házban,

ahol a civil szervezet vezetői arról számoltak be a tagságnak, hogy 2018 sikeres esztendő volt, ugyanis sikerült növelniük a pecások létszámát, egyedülálló fogási eredményekkel büszkélkedhetnek és versenyzőik több Tolna megyei bajnokságon is az első helyen végeztek.

Huszonöttel bővült tavaly az egyesület létszáma, így összesen már 885 tagja van a dél-dunántúli régió legnagyobb társadalmi szervezetének. A pecások körében továbbra is töretlen a Tüskei-tó népszerűsége, amit az jelez, hogy az elmúlt évben is tetemes mennyiségű kopoltyúst akasztottak horogra a dombóvári, a környékbeli és a hazánk más tájairól érkezett horgászok.
- Pontyból 11385 kilogrammot, amúrból 1453 kilogrammot, harcsából 1023 kilogrammot, süllőből 309 kilogrammot, csukából 30 kilogrammot, ballinból 4 kilogrammot és egyéb halból 3274 kilogrammot fogtak ki a tagjaink - emelte ki beszámolójában Gábor Zoltán alelnök. - A haltelepítések során összesen 14137 kilogramm ponty, 5000 kilogramm harcsa, 4000 kilogramm vegyes keszeg, 3000 kilogramm csuka és 1000 kilogramm süllő került tavaly a Tüskei-tó vizébe.
- 2018-ban hat alkalommal szervezett helyben halfogó versenyt az egyesület - mondta Majoros Árpád versenyfelelős. - Csapataink sikeresen szerepeltek a Tolna megyei bajnokságokon is. Az úszós megmérettetést 2017 után tavaly újból megnyertük, valamint a két különböző helyszínen is időpontban lebonyolított feederes vetélkedőn is az összesített első helyet szereztük meg.
A Dombóvári Városi Horgász Egyesület vezetősége 2019-ben szeretne a Tüskei-tó tulajdonosával - a település önkormányzatával - megállapodni abban, hogy újabb 15 évre megkapja az említett víz bérleti jogát. Az elnökség tervei között szerepel az is, hogy a tavaly rendbehozott gátra új - a mozgáskorlátozottak által is használható - híd készüljön. A beruházáshoz pályázati forrásból remél támogatást a civil szervezet. A fiatalok figyelmét nyílt napok szervezésével kívánják ráirányítani a horgászat szépségeire. A pecások egyesületeinek Tolna megyei és országos szövetsége jelenleg készíti azt a programot, ami az említett szabadidős tevékenységet próbálja majd népszerűsíteni.
- Ahhoz kívánunk mi is hozzájárulni, hogy a gyerekek ne csak a számítógépek, a tabletek, a televíziók előtt üljenek és nyomogassák az okos telefonjaikat, hanem jöjjenek ki a természetbe is - hangsúlyozta Majoros Árpád.
A közgyűlésre Dombóvár polgármestere, Szabó Loránd is ellátogatott, aki köszönetet mondott az egyesület tagjainak azért, hogy önkéntes alapon rendszeresen tisztítják és szépítik a Tüskei-tavat, illetve annak környezetét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.