Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2019. Január 18. 07:59, péntek | Külföld
Forrás: Járai Judit, az MTI tudósítója jelenti:

Észak-koreai delegáció tárgyal Washingtonban a következő Trump-Kim csúcstalálkozóról

Észak-koreai delegáció tárgyal Washingtonban a következő Trump-Kim csúcstalálkozóról

Magas rangú észak-koreai delegáció érkezett helyi idő szerint csütörtök éjjel Washingtonba, hogy Donald Trump amerikai elnök és Kim Dzsong Un észak-koreai vezető második csúcstalálkozójáról tárgyaljon.

Az észak-koreai delegációt a Kim Dzsong Un jobbkezeként számon tartott Kim Jong Csol vezeti, aki a diktatúrát irányító állampárt, a Koreai Munkapárt központi bizottságának alelnöke.

Bár a hivatalos programot még nem hozták nyilvánosságra, amerikai sajtóinformációk szerint az észak-koreai politikus pénteken dél körül találkozik Mike Pompeo amerikai külügyminiszterrel. Sajtóértesülések lehetségesnek tartják azt is, hogy Kim Jong Csol, aki az Egyesült Államokkal folytatott nukleáris témájú megbeszélésekért felelős főtárgyaló, a Fehér Házban látogatást tesz Donald Trump amerikai elnöknél.

A Yonhap dél-koreai hírügynökség - az amerikai sajtóban is idézett - értesülései szerint a háromtagú küldöttség levelet hoz Kim Dzsong Untól az amerikai elnöknek. Donald Trump nemrégiben ismételten kifejezte óhaját, hogy találkozzék az észak-koreai vezetővel.

Kim Jong Csol legutóbbi, november elejére, az ENSZ-közgyűlés ülésszakára tervezett találkozóját Mike Pompeóval az utolsó pillanatban lemondták. Washington és Phenjan az év elején vette fel ismét a kapcsolatot, miután újévi beszédében Kim Dzsong Un késznek mondta magát "bármikor" találkozni Donald Trumppal.

Kim Jong Csol és Mike Pompeo mostani megbeszélésére akkor kerül sor, amikor - szintén sajtóhírek szerint - Vietnamban, vagy Thaiföldön folynak az előkészületek Donald Trump és Kim Dzsong Un második csúcstalálkozójára.

Kim Jong Csol a múlt héten Pekingben Hszi Csin-ping kínai elnökkel tárgyalt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt

2024. Május 18. 05:03, szombat | Külföld

Hetekig eltarthat a helyreállítás a Houstont sújtó vihar után, tovább kutatnak áldozatok után is

Hetekig is eltarthat az áramszolgáltatás helyreállítása a hurrikánerejű viharok sújtotta Houston egyes részein, és változatlanul zajlik a károk felmérése, valamint a kutatás további áldozatok után - közölték a texasi nagyváros ható

2024. Május 17. 20:58, péntek | Külföld

Ukrajnai háború - Orosz védelmi minisztérium: 12 harkivi települést foglalt el a héten az orosz hadsereg

Tizenkét települést fogalt el a harkivi és egyet a donyecki régióban Ukrajnában a héten az orosz hadsereg - közölte pénteken az orosz védelmi minisztérium.

2024. Május 16. 07:59, csütörtök | Külföld

Megműtötték a szlovák miniszterelnököt, túl van az életveszélyen

A szlovák miniszterelnök már túl van az életmentő műtéten, jelenleg stabil állapotban van.