Városlista
2019. december 10, kedd - Judit

Hírek

2019. Július 19. 11:00, péntek | Helyi
Forrás: Kapos Kórus

Erdélybe látogatott a Kapos Kórus

Erdélybe látogatott a Kapos Kórus

Története során immár ötödik alkalommal utazott Erdélybe június végén a Kapos Kórus.

Most is, mint mindegyik útjuk alkalmával ellátogattak Segesvárra is, ahol már régi ismerősként fogadták az énekeseket. A vár és környékének meglátogatása után a közelben lévő Fehéregyházán hajtottak fejet és helyeztek el koszorút a költőóriás, Petőfi Sándor szobra előtt. Este a Gaudeámusz Ház dísztermében tartottak hangversenyt.

További útjuk során megtekintették Korondot és a Parajdi sóbányát és ezután érkeztek meg Gyergyószentmiklósra, ahol a Szent Miklós Kamaraegyüttes dalosai várták a Kapos Kórust.
Másnap a Kórus tagjai Gyergyószentmiklóssal ismerkedtek, majd a Magyar Színházban vendégszereplő kecskeméti Katona József Színház előadását tekintették meg.
A helyi Kórus közös hangversenyt szervezett, melynek az Örmény Katolikus Templom adott otthont. Az ódon falak között csendültek fel a Kapos Kórus előadásában többek között Karai József, Tillai Aurél, Kodály Zoltán, Daróczi Bárdos Tamás, Kocsár Miklós kórusművei, melyeket Markovics Gábor karnagy dirigált és Cseke István kísért zongorán. A szépszámú közönség vastapssal jutalmazta a Kórusok előadását.
A koncert után a két Kórus tagjai baráti beszélgetéssel töltötték el az estét és úgy váltak el egymástól, hogy a jövőben Dombóváron folytatják a közös éneklést

Címkék: Kapos Kórus

Ezek érdekelhetnek még

2019. December 09. 11:40, hétfő | Helyi

Hárman sérültek súlyosan

Két személyi sérüléses baleset történt a hétvégén Tolna megyében.

2019. December 09. 08:55, hétfő | Helyi

Mikulás-napi akció Tolnában

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztályának munkatársai 2019. december 6-án baleset-megelőzési kampányt szerveztek Mikulás napján Tolna megye számos települését bejárva.

2019. December 07. 10:37, szombat | Helyi

Újabb falmaradványok kerültek elő Alsóheténynél

Az alsóhetényi helytörténész, Kovacsik Zoltán az egykori erődtől délre az ősz folyamán eddig még fel nem tárt épület maradványaira bukkant.

2019. December 06. 13:18, péntek | Helyi

Anyanyelvből is siker a Bolyai Csapatversenyen

„Az összedolgozás képessége az egyik legnagyobb érték az életben.” Bolyai János