Városlista
2019. augusztus 18, vasárnap - Ilona

Hírek

2019. Július 19. 11:00, péntek | Helyi
Forrás: Kapos Kórus

Erdélybe látogatott a Kapos Kórus

Erdélybe látogatott a Kapos Kórus

Története során immár ötödik alkalommal utazott Erdélybe június végén a Kapos Kórus.

Most is, mint mindegyik útjuk alkalmával ellátogattak Segesvárra is, ahol már régi ismerősként fogadták az énekeseket. A vár és környékének meglátogatása után a közelben lévő Fehéregyházán hajtottak fejet és helyeztek el koszorút a költőóriás, Petőfi Sándor szobra előtt. Este a Gaudeámusz Ház dísztermében tartottak hangversenyt.

További útjuk során megtekintették Korondot és a Parajdi sóbányát és ezután érkeztek meg Gyergyószentmiklósra, ahol a Szent Miklós Kamaraegyüttes dalosai várták a Kapos Kórust.
Másnap a Kórus tagjai Gyergyószentmiklóssal ismerkedtek, majd a Magyar Színházban vendégszereplő kecskeméti Katona József Színház előadását tekintették meg.
A helyi Kórus közös hangversenyt szervezett, melynek az Örmény Katolikus Templom adott otthont. Az ódon falak között csendültek fel a Kapos Kórus előadásában többek között Karai József, Tillai Aurél, Kodály Zoltán, Daróczi Bárdos Tamás, Kocsár Miklós kórusművei, melyeket Markovics Gábor karnagy dirigált és Cseke István kísért zongorán. A szépszámú közönség vastapssal jutalmazta a Kórusok előadását.
A koncert után a két Kórus tagjai baráti beszélgetéssel töltötték el az estét és úgy váltak el egymástól, hogy a jövőben Dombóváron folytatják a közös éneklést

Címkék: Kapos Kórus

Ezek érdekelhetnek még

2019. Augusztus 16. 09:00, péntek | Helyi

Forgalomkorlátozás kerékpárverseny miatt

A közlekedőknek ideiglenes forgalomkorlátozásra kell számítaniuk Tamási térségében.

2019. Augusztus 15. 08:39, csütörtök | Helyi

A Dombai család rezidenciáját kutatják

Július 8-tól egy hónapon keresztül az elmúlt évekhez hasonlóan az ország különböző településeiről érkezett régészek, egyetemi hallgatók és önkéntesek folytatták a Gólyavár 2014-ben megkezdett feltárását.

2019. Augusztus 14. 15:23, szerda | Helyi

Lánykérés tűzoltó módra

Nem mindennapi, megható jelenetnek lehettek tanúi augusztus 13-án a bikali Puchner Kastélyszálló dolgozói és vendégei.

2019. Augusztus 14. 08:59, szerda | Helyi

Tóth Lili Anna jól teljesített a nemzetközi mezőnyben

A 3000 méteres síkfutásban Tóth Lili Anna indult magyar színekben.