Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2019. Június 03. 17:00, hétfő | Helyi
Forrás: Dombó Média

Emberhátrányban is győzött a DFC

Emberhátrányban is győzött a DFC

A Tolna megyei I. osztályú férfi bajnokságot záró 33. fordulóban a Szuhay Sportcentrumban fogadta június 1-jén a Dombóvári FC együttese a tabella utolsó Kölesdi SE gárdáját.

A győzelem megszerzésén kívül különösebb tétje már nem volt az összecsapásnak, ugyanis az már korábban eldőlt, hogy a házigazdák ennek a mérkőzésnek az eredményétől függetlenül a negyedik helyen végeznek, a látogatók pedig diadaluk esetén sem tudnak előre lépni a mezőny végéről.
A dombóváriak a meccs elején támadólag léptek fel és mezőnyfölényüket már a 10. percben gólra váltották: Szekeres Dániel Kovács Attila jobb oldali szögletét követően fejelt a vendégek kapujába. Az előnyt a 14. percben Kovács Attila növelte, aki 30 méterről zúdította a labdát a hálóba. Tíz perc múlva a kölesdiek egyik kontratámadása során a „ketrecéből” mintegy 18 méterre kirontó Iványi Botond elgáncsolta a kölesdiek egyik kitörő csatárát, amiért a bíró felmutatta neki a piros lapot. Nemcsak ő hagyta el ekkor a pályát, hanem Hetesi Gábor Ádám is, akinek a helyére a 43 évében járó Szabados Zsolt állt be cserekapusként. Kovács Attila a 47. percben a büntetőterületen belüli kavarodás után 14 méterről talált be. Az első félidő hosszabbításában az eredmény már nem változott, így a DFC csapatának 3:0-ás vezetésénél vonultak az öltözőbe pihenőre a riválisok.
A szünetet és a térfélcserét követően az 59. percben Balogh Szabolcs buktatásért a sípmester 11-est ítélt, amit Androsics András magabiztosan értékesített. A 68. percben ugyanő kényszerítőzés után az ötösön csinált egy okos cselt és azt követően 5:0-ra alakította a találkozó állását. A 74. percben a negyedórával korábban büntetőt érően szabálytalanul szerelt Balogh Szabolcs is beköszönt, a fürge csatár egy pontos kiugratás után mintegy 10 méterről lőtt a kölesdi portás mellett a hálóba. A „kegyelemdöfést” a csereként beszálló Keczeli Krisztián a 88. percben adta meg a kieső helyen tanyázó vendégeknek: a középpályásként és támadóként is használható futballista jobb oldali beadást követően fejelte be a 7:0-s diadalt hozó gólt.


33. forduló eredménye:
Dombóvári FC - Kölesdi SE 7:0
Dombóvár: Iványi - Tieger, Szekeres, Vajk, Martinka - Pál (Bán), Kovács A. (Loch), Androsics (Gombos), Hetesi (Szabados) - Mészáros (Keczeli), Balogh Sz.
Gólszerzők: Kovács A. (2), Androsics (2), Szekeres, Balogh Sz., Keczeli
Kiállítva: Iványi (Dombóvári FC)

Címkék: DFC, foci, labdarúgás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!