Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2015. Március 02. 08:22, hétfő | Helyi
Forrás: Tóth Erzsébet

Elsősegélynyújtó előadás Kaposszekcsőn

Elsősegélynyújtó előadás Kaposszekcsőn

Somlyainé Schlauch Ditta, a település védőnője, és Somlyai Zsolt mentőtiszt tartotta a bemutatóval egybekötött tájékoztatót.

A médiában többször elhangzik az a hír, hogy egy rosszul lett emberen az újraélesztés segített, ez mentette meg az életét. Lehet, hogy mentős volt a segítő, de lehet, hogy laikus. Talán ezért is merült fel a gondolat a Kaposszekcsői Faluszépítő Egyesület tagjaiban, hogy szervezzenek egy elsősegély nyújtó előadást a falu lakóinak. Ha a hallottak után valaki csak egy embernek tud majd segíteni, már megérte!
Az előadásra február 26-án öt órakor került sor a kaposszekcsői Közösségi Házban. Somlyainé Schlauch Ditta, a település védőnője, és Somlyai Zsolt mentőtiszt tartotta a bemutatóval egybekötött tájékoztatót. Szóba került a szabályos és pontos mentőhívás, hangsúlyozva: ha jól hívjuk a mentőket, pontos adatokat mondunk, talán életet menthetünk!
Az érdeklődők hallhattak a baleset (nemcsak a közúti) esetén szükséges teendőkről, de az infarktus, a rovarcsípés vagy a légzésbiztosítás, újraélesztés is sorra került. Akinek kedve volt, kipróbálhatta a stabil oldalfekvésbe helyezés vagy a mellkaskompresszió technikáját is. A program végén mindenki feltehette egyéni kérdéseit is.
Az előadás után többekben felmerült az a gondolat, hogy jó enne még többször ilyen előadást vagy akár előadássorozatot hallgatni!

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.