Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2020. Szeptember 02. 08:14, szerda | Helyi
Forrás: Dombóvár Város Önkormányzata

Első alkalommal rendezték meg városunkban, Dombóváron a Megyenapot szeptember 1-jén

Első alkalommal rendezték meg városunkban, Dombóváron a Megyenapot szeptember 1-jén

Ünnepi beszédet mondott Fehérvári Tamás, a közgyűlés elnöke és Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár, akinek szavai szívet melengetőek voltak a teremben ülő minden dombóvári számára:

„Hiszen, ha van olyan közösség Tolna megye 109 településén, akik elég bátrak voltak ahhoz, hogy hosszú éveken át türelmesen várjanak, a dombóváriak egészen biztosan közéjük tartoztak! Ma már kijelenthetjük, hogy a várakozás nem hagyott alább az emberekben, de egészen mást remélnek 2020 szeptemberében, mint tették azt egy évvel ezelőtt ilyenkor.
Ennek is köszönhető, hogy a 109 település között ma már nincs olyan község, város, ahol ne mondhatnánk el azt, hogy jó úton jár céljai megvalósítása érdekében. A kormány és a megye összefogásához, az itt élő közösségeket támogató együtt gondolkodásához kivétel nélkül, szinte valamennyien csatlakoztak.”

A tizenegy kitüntetett közül a szívünknek a legkedvesebb Tarr Imre testnevelő tanár, edző, aki tizenharmadik elismerését vehette át. Pintér Szilárd polgármester terjesztette fel a Sipos Márton-díjra, az atlétika területén végzett utánpótlás nevelő tevékenysége, Dombóvár és térségében élő fiatalok sportra való, elkötelezett ösztönzése, s a hazai illetve nemzetközi sikerek elérésében vállalt, kitartó munkája elismeréséül. A Tinódi Ház színpadán vehette át a megyei vezetőktől és Potápi Árpád János államtitkártól az oklevelet és plakettet.

Pintér Szilárd polgármester mondott pohárköszöntőt. Kiemelte, hogy legjobban annak örül, hogy már Dombóvár is a megye 109 települése közé tartozik az októberi választások eredményének köszönhetően. Az ötven éves jubileumi évforduló adott alkalmat arra, hogy a rendezvénynek a város adhasson helyet és a megyei vezetők bizalmát élvezve meg is tarthattuk a rangos eseményt.

Dombóvár kitett magáért. Büszkén hirdettük és tettünk meg mindent azért, hogy méltó környezetben láthassuk vendéül a megyei vezetőket és együttműködve a megyei önkormányzattal felejthetetlenné tegyünk a díjazottak számára a mai napot. A rendezvény lebonyolításában helyi vállalkozók vettek részt, szolgáltatásaikkal és termékeikkel tették még ünnepélyesebbé a mai napot a Tinódi Házban. Büszkén kínáltuk Kiss László és Karászi Imre jubileumi címkével ellátott termékeit. Méltán voltunk szintén büszkék a virágdekorációra, amelyet Pusztai György készített a színpadra és Molnár István felajánlásának köszönhetően húsz orchidea díszített az aulát, az állófogadás helyszínét. Az ételeket, amelyek ízletesek és mutatósak voltak, szintén mindenki dicsérte. A helyi Fortuna Étterem készítette és tálalta fel a fogásokat.

Büszkén hallgattuk a helyi zeneiskola növendékeinek műsorát. Név szerint köszönjük Rákosfalvi Milán Istvánnak, Horváth Borbálának, Márfai Tamásnak, tanáruknak, Kerekes Béla Szabolcsnak, Fenyvesi-Hilbert Henriettnek és Tóth Ada Eszternek az iskola vezetőjének a színvonalas produkciókat. Köszönjük Bíró Dávid közreműködését is.

Nem utolsó sorban köszönjük Sipos Előd Zoltán református lelkésznek, hogy a rendezvény résztvevőinek megadta a lelki és gondolati útravalót a felújított református templomban megtartott istentiszteleten.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 22:45, kedd | Helyi

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!