Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2012. Július 11. 07:14, szerda | Bulvár
Forrás: storyonline.hu

Elhunyt az Oscar-díjas legenda

Elhunyt az Oscar-díjas legenda

Kilencvenöt esztendős korában veseelégtelenség vitte el Hollywood történelmének egyik legsokoldalúbb színészét.

Azt mondják, a legtöbb színész csak egy bizonyos karakter eljátszására képes hibátlanul. De talán pont azért volt az egyik legnagyobb Ernest Borgnine, mert ő minden szerepben hiteles és kitűnő volt. Karrierje elején többnyire keménylegényeket játszott, a Most és mindörökké-ben például Frank Sinatrát verte halálra, és ezzel fel is hívta magára a figyelmet. Aztán évekkel később mindenidők egyik legjobb romantikus filmjében, a Marty-ban nők milliói szerettek bele, annak ellenére, hogy nem volt egy tipikus sármőr. A szerelmes hentes Oscart és világhírnevet hozott Ernestnek. Még felsorolni is nehéz, hogy mennyi emlékezetes alakítással örvendeztette meg ezután a közönséget hét évtizedes pályafutása során. De talán A piszkos tizenkettő, A vad banda, a Rossz nap Black Rocknál, A Főnix útja, a Poszeidon katasztrófa, a Szuperzsaru és a Menekülés New Yorkból a legnépszerűbbek.
A tévében leginkább az Airwolf című sorozattal szerzett magának rajongókat, de több tucat másik szériában feltűnt. Például a Vészhelyzet utolsó részében is óriásit alakított, amiért Emmy-díjra jelölték. Ezzel ő lett a legidősebb ember, akit nomináltak a tévés kitüntetésre. Szinkronhangként pedig a SpongyaBob KockaNadrágban, a Chipkatonákban, a Minden kutya a mennybe jut-ban vagy a Simpson családban tevékenykedett.

Szabadidejét a családjával töltötte, és egy kisbusszal járta Amerika legeldugottabb vidékeit, csak azért. hogy a helyiekkel beszélgethessen órákon keresztül. De a szakmája volt a mindene, hajlott kora ellenére sem akart visszavonulni. Tavalyelőtt például Bruce Willis és Helen Mirren oldalán akciózott a RED-ben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 06:00, szombat | Bulvár

Kövér László az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta

Khálid bin Hilál Al-Máváli sejket, az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta Kövér László, az Országgyűlés elnöke az Országházban - közölte az Országgyűlés Sajtóirodája pénteken az MTI-vel.

2024. Április 30. 13:40, kedd | Bulvár

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a NAV oldalán

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) oldalán.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.