Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2021. Március 06. 08:00, szombat | Helyi
Forrás: DOVASE

DOVASE évértékelő, a vírushelyzet miatt írásos formában

DOVASE évértékelő, a vírushelyzet miatt írásos formában

Az évértékelő megtartását a vírushelyzet sajnos ellehetetlenítette, így azt írásos formában az egyesület weboldalán lehet megtekinteni, a díjak pedig csoportos foglalkozásokon kerültek kiosztásra.

A világjárvány és az annak megfékezésére bevezetett korlátozások 2020 márciusától teljesen átírták az éves felkészülési rendet és a megszokott versenyek ütemtervét a sportéletben. A sportegyesületek alkalmazkodtak a körülményekhez, úgy, mint városunkban a Dombóvári Vasutas Atlétika és Szabadidő Egyesület. Mindezek tükrében tartották meg rendhagyó módon évértékelőjüket is:
A DOVASE hagyományosan minden év elején tartja az előző év zárórendezvényét, melynek keretén belül hangzik el az évértékelő, valamint az eredményes sportolók díjazása. Ennek megtartását a vírushelyzet sajnos ellehetetlenítette, így az évértékelőt írásos formában a weboldalukon lehet megtekinteni, a díjak pedig csoportos foglalkozásokon kerültek kiosztásra.

https://dovase.hu/dovase-evertekelo-2020/

A két előkészítő csoport – HALMAINÉ HORVÁTH KATALIN és LAKATOSNÉ LAMM VIKTÓRIA edzők
Nagyon szép eredmények születtek az elmúlt évben. Az egyesület rendszeresen részt vesz a Dél Dunántúli SPORT XXI. Program versenyein, ahol nem egyszer dobogós helyezéseknek örülhettek, a legfontosabb Fazekas Gáspár szakmai vezető szerint, hogy a két korcsoportban a legtöbb versenyzőt Dombóvár nevezte, amely a jövőre nézve bíztató az utánpótlás szempontjából.

A rövidtávfutók – TARR IMRE edző
Számos versenyszámban elért nagyszerű eredmények mellett az alábbi kiemelkedő eredmények születtek:
IBERHARDT BENCE az Ifjúsági Fedettpályás Országos Bajnokságon 60 m-es síkfutásban magyar bajnok lett, szabadtéren pedig 5. 100 m síkfutásban. Majd megkoronázta az évet azzal, hogy a Magyar Ifjúsági Válogatott kezdő embereként országos csúcstartó lett a 4×100 m-es váltóban, több mint 20 éves csúcsot megdöntve.
ÉVA VIKTÓRIA fedettpályán a serdülők 60 m-es síkfutásában az 5. helyen végzett.
SZŐKE HÉDI az Újoncok távolugró versenyében 2., ötösugrásban az 5. lett. Éva Viktória és Szőke Hédi egyesületünk serdülő leány távolugró csapatának tagjaként bronzérmet szerzett a csapatbajnokságon.
BÍRÓ DÁVID 100 m-en szerzett 6. helyezést. Éva Viktória és Szőke Hédi egyesületünk serdülő leány távolugró csapatának tagjaként bronzérmet szerzett a csapatbajnokságon.

A közép- és hosszútávfutók- FAZEKAS GÁSPÁR edző
Szintén kitűnő eredményeket tudhatnak magukénak az egyesület sportolói.
SZALAY ZÓRA, aki a mezei futóbajnokságon aranyérmet szerzett 3000 méteren és második lett fedettpályás síkfutáson szintén 3000 m-en.
Összességében a sportolók 2 arany-, 6 ezüst- és 3 bronzérmet szereztek a tavalyi évben; 28 alkalommal végeztek az 1-8. hely között az országos korosztályos bajnokságokon.

GRATULÁLUNK A SPORTOLÓKNAK ÉS AZ EDZŐIKNEK! TOVÁBBI SZÉP SIKEREKET KÍVÁNUNK!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!