Városlista
2024. május 25, szombat - Orbán

Hírek

2017. Június 23. 10:29, péntek | Helyi

Dombóvárra helyezték át a tamásiak plébánosát

Dombóvárra helyezték át a tamásiak plébánosát

Udvardy György pécsi megyéspüspök az egyházmegye lelkipásztori ellátásának biztosítása érdekében több személyi és területi változást is elrendelt.

Udvardy György pécsi megyéspüspök az egyházmegye lelkipásztori ellátásának biztosítása érdekében több személyi és területi változást is elrendelt.

Kutas Attila dombóvári plébánost Paksra, dr. Hegedüs János bírósági helynököt, tamási plébánosát pedig Dombóvárra helyezte át. Németh Antal zombai plébános Dombóvárra kapott kisegítő lelkészi kinevezést.

A szokás az, hogy általában tíz-tizenkét évig hagyják a fiatalabb papokat egy helyen, hogy ők is tapasztaljanak mást, és újult erővel és érdeklődéssel tudjanak a közösséggel foglalkozni. A gyakorlatban azonban némely papokat két-három évente már áthelyeznek, míg mások évtizedeket töltenek egy adott település plébániáján, a döntés a püspök kezében van. Az áthelyezések augustus 1-től lépnek életbe.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 24. 22:42, péntek | Helyi

Izgalmas programok, rendhagyó órák

A KULTUP program először jutott el Dombóvárra. A Déryné program keretében 7 csoport vett részt a TMSZC Apáczai Csere János Technikum és Kollégiumban a színházi, kulturális és zenés előadásokon.

2024. Május 24. 10:30, péntek | Helyi

A Fekete család barátai látogattak Dombóvárra és Göllébe

Fekete Magdolna irodalmi hagyatéki gondnok és Tóth Árpád, ifj. Fekete István író barátja látogattak el Dombóvárra Bodó Imre múzeumalapítóhoz és feleségéhez, Líviához.

2024. Május 23. 11:12, csütörtök | Helyi

Gelei József egykori válogatott kapus járt a Fekete István Múzeumban

Berki Zsolt ötletgazda szervezésében immár második alkalommal került megrendezésre az Esterházy Miklós Technikum és Szakképző Iskola műfüves pályáján a Buzánszky Jenő középiskolai Futball Torna.