Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2020. Július 25. 09:01, szombat | Helyi
Forrás: Dombóvár Város Önkormányzata, Fotó: police.hu

Dombóváron is lesznek iskolaőrök szeptembertől

Dombóváron is lesznek iskolaőrök szeptembertől

Az EMMI honlapján közzétett listában két dombóvári iskola, a Dombóvári Belvárosi Általános és Alapfokú Művészeti Iskola, illetve a Szekszárdi SZC Esterházy Miklós Szakképző Iskolája és Kollégiuma is szerepel.

Ősztől 288 köznevelési és 203 szakképzési intézményben lesz iskolaőrség. Az EMMI honlapján közzétett listában két dombóvári iskola, a Dombóvári Belvárosi Általános és Alapfokú Művészeti Iskola, illetve a Szekszárdi SZC Esterházy Miklós Szakképző Iskolája és Kollégiuma is szerepel.

Az iskolaőrség külön rendészeti szervként, a rendőrség irányítása alatt működik majd. A jelentkezőnek egyebek mellett meg kellett felelniük az iskolaőrökről szóló BM-rendeletben előírt egészségügyi, pszichológiai és fizikai erőnléti alkalmassági feltételeknek is. Az iskolaőrök a munkába állásukat követően elméleti és gyakorlati képzésen vesznek részt, amely az alábbi képzési modulokból áll: pedagógiai és gyermekpszichológiai, bűnmegelőzési és konfliktuskezelési, valamint rendvédelmi felkészítés és gyakorlat modul.

A megyében összesen tíz iskolaőr fog szolgálatba állni augusztus 1-jén.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.