Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2020. Augusztus 31. 08:22, hétfő | Helyi
Forrás: Dombóvár Város Önkormányzata

Dombóvári alkotók fotóiból nyílt kiállítás a Magyar Fotográfia Napja alkalmából a Tinódi Házban

Dombóvári alkotók fotóiból nyílt kiállítás a Magyar Fotográfia Napja alkalmából a Tinódi Házban

A rendezvény az első volt abban a sorban, amely az ünnepi héthez kapcsolódik.

„Így látjuk mi"

Péntek este nyílt kiállítás dombóvári alkotók fotóiból a Magyar Fotográfia Napja alkalmából. Tilinger Sándor, Őri Gábor, Sztropkó Nelli, Horváth Eszter és Huba képeit tekinthetik meg az érdeklődők a művelődési házban.

A rendezvény az első volt abban a sorban, amely az ünnepi héthez kapcsolódik. Szeptember első napjaiban Dombóváron két rangos eseményen kerülnek átadásra a megyei díjak és a városi elismerések Dombóvár várossá nyilvánításának ötven éves évfordulójához kapcsolódóan.

Tilinger Sándor hatvan évvel ezelőtt indult el a pályán. Erre Pintér Szilárd, Dombóvár polgármester hívta fel a figyelmet köszöntőjében. Elismerően szólt munkájáról, hiszen hosszú évek óta fogja össze a művészeti ágban tevékenykedőket és ösztönzi, segíti a fiatalabb generáció fejlődését.

Kerényi Zsolt humán alpolgármester megnyitó beszédében kiemelte, hogy tíz éve érezhetően más értéke lett egy-egy pillanat megörökítésének, hiszen rengeteg fotó készül, amelyet közzé is teszünk a közösségi oldalakon. Ezért is értékeljük másképp ezt a művészeti ágat, amelynek a városban régi hagyományai vannak. Az idei a tizennyolcadik kiállítás a jeles nap alkalmából.

Tilinger Sándor zárta szavaival a rendezvényt. Rámutatott a fotókultúrára, a fotótörténet értékeire számos helyi alkotó munkásságán keresztül.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 22:45, kedd | Helyi

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!