Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2023. Június 19. 08:17, hétfő | Helyi

Dombóvár Város Önkormányzatának tájékoztatója

Dombóvár Város Önkormányzatának tájékoztatója

Az Önkormányzat azonnali intézkedésként megkezdte a Parksor utcai árok meder-rendezési- és helyreállítási munkáit 340 m hosszon és a fürdőtől délre található Gunarasfürdői árok meder-rendezését a teljes 510 m-es hosszon.

TÁJÉKOZTATÓ

Az ország egész területén okoznak egyre nagyobb problémát a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék miatt bekövetkező villámárvizek. Dombóváron a gunarasi településrészt is több alkalommal öntötte el az elmúlt időszakban az északi irányból, a főút túloldalán lévő szántóföldekről érkező csapadékvíz.

Az Önkormányzat azonnali intézkedésként megkezdte a Parksor utcai árok meder-rendezési- és helyreállítási munkáit 340 m hosszon és a fürdőtől délre található Gunarasfürdői árok meder-rendezését a teljes 510 m-es hosszon.
Helyreállítjuk az Autóspihenő utca és a főút között épített szikkasztó árkot, a meder mélyítésre, míg a nyaralók felőli koronaél megemelésre kerül, ezzel megakadályozható, hogy a főút felől, az átereszen érkező csapadékvíz elöntse az utca közepső részét.

Tekintettel arra, hogy az árkok feletti átereszek méretezése nem megfelelő, nagy esőzések idején akadályozták a csapadékvíz szabad elfolyását, így elbontásra kerül a Parksor utcai áteresz és a Hableány utca végén található áteresz is. Ezzel Gunaras megközelítése a Parksor utcai bejáraton és Újdombóvár irányából a fürdő mögötti földútról egyelőre nem lesz lehetséges.

A településrész vízrendezésének végleges megoldása érdekében vízmérnök tervezővel komplex tervet készíttetünk. A tervezési folyamatban a közútkezelő és a katasztrófavédelem szakemberei is részt vesznek, illetve az érintett földhasználókat is bevontuk.

Megértésüket, együttműködésüket köszönjük!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.