Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2011. Október 08. 22:37, szombat | Helyi
Forrás: Helytörténeti Gyűjtemény, Dombóvár

DombóHerb: szervezetünk lándzsás őre volt a téma - képgalériával

DombóHerb: szervezetünk lándzsás őre volt a téma - képgalériával

Miként terjedt el széles körben és vált oly népszerűvé a - sokféle - útifű? Hogyan hat „lándzsája”? Ezekről esett szó október 7-én a Dombóvári Herbárium tizenegyedik foglalkozásán.

Az igen csak zordra fordult őszi péntek délutánon a Helytörténeti Gyűjtemény dr. Szőke Sándor termében a program háziasszonya, Bordi Anna fitoterapeuta a Pliniustól napjainkig terjedő leírások, javallatok és valódi tapasztalatok tárházát hozta közel, jótékony védőteával is kedveskedve. Egy másik klubtárs a békaszék és virágpuska készítését mutatta be a jelenlévők lelkes kis csapatának örömére.

Bencze Bálint, dombóvári végzős fogorvostan-hallgató és herbarista a szájüregre leselkedő veszélyek, a gyulladások jótékony kezelésének módozatairól szólt. Kóstolót is hozott: lándzsás útifű, ragadós galaj és kakukkfű főzetéből készített édes kocsonyát kanalazhattak az pulóverbe és kabátba bújt gyógynövény-barátok.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.