Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2012. Október 05. 05:00, péntek | Bulvár
Forrás: ujasz.hu

Damu, nemsokára, szabira mehet a dutyiból!

Damu, nemsokára, szabira mehet a dutyiból!

Fél év után járhat...

Damu Rolandot pár hét múlva kiengedhetik a börtönből. A szabályok szerint ugyanis elképzelhető, hogy a színész hamarosan kimaradást kaphat fél év után.

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága ugyan konkrétumokat nem mondhat Damu Rolanddal kapcsolatban, de elmondták: a rövid eltávozás tartama évente fegyházban legfeljebb öt nap, börtönben legfeljebb tíz nap, fogházban tizenöt nap lehet.

"Kimaradás annak az elítéltnek engedélyezhető, aki a szabadságvesztésből fegyházban legalább a büntetés tartamának felét kitöltötte, börtönben legalább hat hónapot, fogházban legalább három hónapot ült. Kimaradás elsősorban az elítélt családi kapcsolatainak fenntartása, a szabadulása után a munkahelyről és a lakásról való gondoskodás elősegítése érdekében engedélyezhető. A kimaradás időtartama huszonnégy órát nem haladhatja meg" - írták.

Dr. Ruttner György, Damu ügyvédje úgy nyilatkozott,hogy jó esélye van annak, hogy a színész megkapja a kimaradást, ugyanis minden jogi előírásnak megfelel a viselkedése. Hamarosan fél éve lesz, hogy börtönben van, nem számít veszélyes bűnelkövetőnek, jó a magaviselete, sőt több dicséretet is kapott. Éppen ezért egyáltalán nem kizárt, hogy hamarosan újra szabad levegőt szívhat, még ha csak rövid időre is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 06:00, szombat | Bulvár

Kövér László az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta

Khálid bin Hilál Al-Máváli sejket, az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta Kövér László, az Országgyűlés elnöke az Országházban - közölte az Országgyűlés Sajtóirodája pénteken az MTI-vel.

2024. Április 30. 13:40, kedd | Bulvár

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a NAV oldalán

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) oldalán.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.