Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2014. Január 09. 12:01, csütörtök | Helyi
Forrás: MTI/Fotó: antalvali.com

Csaknem félmilliárddal támogatják a Dombóvár környéki ivóvízprogramot

Csaknem félmilliárddal támogatják a Dombóvár környéki ivóvízprogramot

Csaknem félmilliárd forint támogatást kapott a Dombóvár környéki ivóvízminőség-javító program a Belügyminisztérium európai uniós önerőalapjából

- a támogatási szerződést Dombóvár polgármestere csütörtökön írta alá a városban.

Szabó Loránd (független) az aláírást megelőző sajtótájékoztatón elmondta: a 481 millió forintos támogatással, amelynek a dombóvári önkormányzat a kedvezményezettje, összesen 2,8 milliárd forintos projekt keretében 13 településen végeznek vízminőség-javító beruházásokat, csaknem teljes egészében európai uniós és állami forrásból.

A polgármester emlékeztetett arra, hogy a Dombóvár és Környéke Kistérségi Ivóvízminőség-javító Társulás 2010-ben elkezdett projektjének megvalósítását a kormány 2012 júliusában saját hatáskörbe vonta. Az indoklás szerint szigorú ütemezés tartása mellett van esély arra, hogy a beruházás a 2015. július 30-ai határidőig az európai uniós források elvesztése nélkül befejeződjön. Szabó Loránd úgy vélte: a projekt késését azok okozták, akik "szabálytalanul alakították át a társulás szervezetét". A társulás éléről 2011-ben úgy hívták vissza, hogy "két önkormányzati képviselő szabálytalanul írta alá a társulási megállapodást, ami három-négy hónapos késést okozott, és a kormányhivatal is kifogásolta" - mondta.

A Szabadics Zrt. és az Alisca Bau Zrt. konzorciuma áprilisban vagy májusban kezdi a kivitelezést, és a 2015-ös határidőre lezárul a projekt. A program keretében a Tolna megyei Csibrák, Döbrököz, Kurd, Attala, Csikóstőttős, Dalmand, Dombóvár, Gyulaj, Kapospula, Kaposszekcső és Kocsola, valamint a Somogy megyei Csoma és Szabadi ivóvízhálózata újul meg - ismertette Szabó Loránd.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.