Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2015. Október 29. 07:35, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Csaknem 3600-an vannak a NAV szégyenlistáján

Csaknem 3600-an vannak a NAV szégyenlistáján

A Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak (NAV) szeptember végén 3597 magánszemély és egyéni vállalkozó tartozott legalább 180 napja folyamatosan egyenként több mint 10 millió forinttal

- derül ki az adóhatóság honlapján közzétett adatokból. A negyedévenként frissített adóslista élén 13,6 milliárd forintos tartozással egy magánszemély, Zhou Tejiao áll, aki a céginfo.hu adatai szerint a kényszertörlés alatt álló SAN&M Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. tulajdonosa volt.

A magánszemélyek felsorolásában szerepel a volt szocialista politikus, Zuschlag János, valamint Tóthfalusi György Pál is, aki 2002-2008-ban tagja volt a Magyar Posta Zrt. igazgatóságának, 2007-2009-ben pedig a BKV Zrt. igazgatóságának elnöke volt.

A NAV közzétette egyúttal a több mint 100 millió forinttal tartozó vállalkozások listáját is, amelyet 3,6 milliárd forinttal (ennek része az adótartozás, a bírság és a késedelmi kamat) az alapanyag, üzemanyag ügynöki nagykereskedelemmel foglalkozó Karlo Invest Kft. vezet a mintegy 3,1 ezer cég közül. A vállalat egyedüli tulajdonosa és ügyvezetője a szlovén Karlo Cipak.

Szinte valamennyi ágazatból szerepelnek cégek a listán. Jó ideje a tartós adósok között van például a Hospinvest Egészségügyi Befektetési Zrt. és a Gyöngyösi Kórház Egészségügyi Szolgáltató Kft., amelyek felszámolás alatt állnak.

Fellelhető változatlanul az ugyancsak felszámolás alatt álló Herz Szalámigyár Zrt., az Electro World Magyarország Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. és a Hollóházi Porcelán Manufaktúra Zrt.

A tartós adósok közé tartozik a felszámolás alatt álló dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház Nonprofit Kft. és a Magyar Mozgókép Közalapítvány is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során