Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Június 22. 10:09, péntek | Helyi
Forrás: MTI, fotó: szon.hu

Buli után elaludt a vonaton, a kalauzok bánták az utazását

Buli után elaludt a vonaton, a kalauzok bánták az utazását

Vasúti jegyellenőr bántalmazása miatt vádat emeltek egy dombóvári férfi ellen - tájékoztatta a Somogy Megyei Főügyészség kedden az MTI-t.

Azt írták: a 27 éves dombóvári férfi áprilisban Kaposváron szórakozott a barátaival és hajnalban ittasan, vonattal indult haza. A fülkében elaludt, nem szállt le Dombóváron, így a szerelvény visszavitte a somogyi megyeszékhelyre, ahol ellenőrök próbálták felébreszteni.

A vádlott nehezen tért magához, zokon vette, hogy rendőrt akartak hívni hozzá, ezért a jegyvizsgálókra támadt. Egyiküket tarkón ütötte, majd lábon rúgta, az ellenőrök alig tudták megfékezni őt.

A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség a napokban arra tett indítványt a bíróságnak, hogy a férfit közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt ítélje felfüggesztett börtönbüntetésre.

A MÁV-Start korábban azt közölte: újabb intézkedéseket vezetnek be a jegyvizsgálóit ért sorozatos támadások miatt, például egyes vonalakon, bizonyos időszakokban a jegyvizsgálók párosával, valamint vasútőrrel vagy készenléti rendőrrel együtt látják el feladatukat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.