Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2017. Szeptember 25. 15:23, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Biztosított a lakosság téli gázellátása

Biztosított a lakosság téli gázellátása

A fűtési szezon kezdetén az előző év azonos időszakához képest 23 százalékkal több, 4,3 milliárd köbméter földgáz áll rendelkezésre a hazai tárolókban,

ez a mennyiség a földgázimporttal kiegészülve biztonságosan fedezi a teljes lakosság téli igényét - tájékoztatta a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) hétfőn az MTI-t.

A közleményben felidézték, hogy a lakossági fogyasztók biztonságos ellátása érdekében az elmúlt tíz év legmagasabb téli gázfogyasztása legalább 60 százalékának megfelelő mennyiségű földgázt kell elhelyezni a tárolókban. Az ország téli földgázellátását ugyanakkor nem csak a tárolói készletek biztosítják, hanem a folyamatos földgázimport és a hazai kitermelés is.

A földgáz biztonsági készlet mértékéről szóló rendelet október 31-étől a jelenlegi 915 millió helyett 1200 millió köbméterben határozza meg a biztonsági készlet mértékét. Július 1-jével megkezdődött a biztonsági készlet feltöltése, ami a tárolási időszak alatt folyamatosan zajlott és jelenleg is tart - közölték.

A MEKH az ellátásbiztonság érdekében folyamatosan figyelemmel kíséri a gáztárolásért felelős piaci szereplők tevékenységét, a hazai földgáztárolók töltöttségét, a rendszerek karbantartását és a téli fűtési szezonra való felkészülést. A tárolói készletszint alakulása hónapról hónapra nyomon követhető a MEKH honlapján - áll a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk