Városlista
2019. szeptember 17, kedd - Zsófia

Hírek

2019. Június 12. 14:22, szerda | Helyi
Forrás: Dombó Média

Biztonságossá teszik a köztéri játékokat

Biztonságossá teszik a köztéri játékokat

A Zöldfa utcában lakó gyerekek június 7-én örömmel vették birtokba az új játszóteret, szüleik és nagyszüleik pedig jóleső érzéssel nyugtázták annak elkészültét.

A város területén tavaly kezdődött el azoknak a játszótereknek és játszótéri elemeknek az elbontása, amelyek nem szabványosak, illetve azokra megfelelőségi tanúsítvány már nem szerezhető be. Az előbbiek helyett újakat alakíttat ki, az utóbbiak helyére pedig újakat állíttat fel az önkormányzat.
Ennek köszönhetően szépült meg az elmúlt évben a Bujáki Cukrászda melletti, a Teleki u. 1-3. számú társasház mögötti, a Pannónia utca 56. számú ingatlannál lévő és a szigeterdei játszótér. Ebben az esztendőben néhány hete kezdődtek meg a karbantartási és fejlesztési munkálatok.
- A Zöldfa utcában a rendkívül rossz állapotú régi játszótér helyére egy új, a modernkori követelményeknek mindenben megfelelő játszóteret készíttetünk egy kétüléses hintával, egy mászóvárral, két mérleghintával és egy homokozóval - mondta annak június 7-i átadásán Csősz László, a Dombóvári Közös Önkormányzati Hivatal közbiztonsági referense. - Örömünkre szolgál az, hogy a játszótérre a virágokat és a facsemetekét a környéken lakók segítségével közösen ültette el városunk polgármestere, Szabó Loránd, valamint hivatalunk néhány dolgozója. - Idén még a JAM-csarnok területén, a Radnóti utcában és Mászlonyban készül új játszótér. Újdombóváron a Petőfi térre egy mozgáskoordinációs eszközt és egy rugós játékot, a szőlőhegyi Gárdonyi utcai játszótérre pedig egy kétüléses hintát, valamint két mérleghintát telepíttetünk. A játszóterek homokozóiban kicseréltettük a homokot a csöppségek egészségének megóvása érdekében.
A játszótéri beruházások eddig közel 4.000.000 forintba kerültek, amire a pénzt a település önkormányzata saját költségvetéséből biztosította.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Szeptember 17. 10:53, kedd | Helyi

Képeslapok, fotók, cikkek és plakátok Dombóvárról a könyvtárnak ajándékba

Immár sokadszor küldött olyan ajándékokat dr. Szombath Tibor a Földi István Könyvtárnak, melyek helyi relikviáknak számítanak.

2019. Szeptember 16. 14:16, hétfő | Helyi

Lomtalanítás Dombóváron

Dombóvár Város Önkormányzata és a Dél – Kom Nonprofit Kft. lomtalanítási akciót szervez Dombóvár város területén a szabványos edényzetbe nem helyezhető hulladékok elszállítására

2019. Szeptember 16. 08:33, hétfő | Helyi

Tíz hársfa ajándékba a szép városképért

Dombóvár önkormányzata idén is benevezett a „Virágos Magyarország” Környezetszépítő Versenybe, amit huszonhatodszor hirdetett meg a Magyar Turisztikai Ügynökség. Nemrégiben tartották az eredményhirdetést.

2019. Szeptember 13. 13:20, péntek | Helyi

Tolna megyeiek az ország legjobb gépjárművezetői!

A „Katasztrófavédelem legjobb gépjárművezetője készenléti szer” kategóriában a Tormási Tamás és Simon Jenő alkotta csapat lett az első, akik a Dombóvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon teljesítenek szolgálatot.