Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2019. Június 12. 14:22, szerda | Helyi
Forrás: Dombó Média

Biztonságossá teszik a köztéri játékokat

Biztonságossá teszik a köztéri játékokat

A Zöldfa utcában lakó gyerekek június 7-én örömmel vették birtokba az új játszóteret, szüleik és nagyszüleik pedig jóleső érzéssel nyugtázták annak elkészültét.

A város területén tavaly kezdődött el azoknak a játszótereknek és játszótéri elemeknek az elbontása, amelyek nem szabványosak, illetve azokra megfelelőségi tanúsítvány már nem szerezhető be. Az előbbiek helyett újakat alakíttat ki, az utóbbiak helyére pedig újakat állíttat fel az önkormányzat.
Ennek köszönhetően szépült meg az elmúlt évben a Bujáki Cukrászda melletti, a Teleki u. 1-3. számú társasház mögötti, a Pannónia utca 56. számú ingatlannál lévő és a szigeterdei játszótér. Ebben az esztendőben néhány hete kezdődtek meg a karbantartási és fejlesztési munkálatok.
- A Zöldfa utcában a rendkívül rossz állapotú régi játszótér helyére egy új, a modernkori követelményeknek mindenben megfelelő játszóteret készíttetünk egy kétüléses hintával, egy mászóvárral, két mérleghintával és egy homokozóval - mondta annak június 7-i átadásán Csősz László, a Dombóvári Közös Önkormányzati Hivatal közbiztonsági referense. - Örömünkre szolgál az, hogy a játszótérre a virágokat és a facsemetekét a környéken lakók segítségével közösen ültette el városunk polgármestere, Szabó Loránd, valamint hivatalunk néhány dolgozója. - Idén még a JAM-csarnok területén, a Radnóti utcában és Mászlonyban készül új játszótér. Újdombóváron a Petőfi térre egy mozgáskoordinációs eszközt és egy rugós játékot, a szőlőhegyi Gárdonyi utcai játszótérre pedig egy kétüléses hintát, valamint két mérleghintát telepíttetünk. A játszóterek homokozóiban kicseréltettük a homokot a csöppségek egészségének megóvása érdekében.
A játszótéri beruházások eddig közel 4.000.000 forintba kerültek, amire a pénzt a település önkormányzata saját költségvetéséből biztosította.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 08:19, csütörtök | Helyi

„Nyuszikupa” kölyökatlétika versenyt rendeztek Dombóváron

Öröm volt látni a sok lelkes atlétapalántát, akikből talán a jövő bajnokai lehetnek.

2024. Április 17. 07:51, szerda | Helyi

Kitelepítési emléknap Kaposszekcsőn

A Felvidéki kitelepítettek emléknapja alkalmából Kaposszekcsőn 4 település emlékezett meg április 12-én, pénteken.

2024. Április 15. 08:50, hétfő | Helyi

Dombóváron is látható lesz a Néprajzi Múzeum Cigány történetek című utazókiállítása

Istennel talállak, testvérem! Cigány történetek címmel utazókiállítást indított a Néprajzi Múzeum Tiszakarádon.

2024. Április 12. 15:19, péntek | Helyi

Idei második ülését tartotta a Dombóvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum

Az idei évben második ülését tartotta meg április 10-én délelőtt a Dombóvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum.